Activiteit verslagen

23 Maart 2018

23 maart jl was het weer tijd voor ons 2e uitje van dit seizoen.

Deze keer hadden we weer het idee opgepakt om een Hap en Trap te organiseren maar dan net iets anders…… er stonden nl om 16.00 uur maar liefst 8 tuk-tuks op ons te wachten om een route af te leggen. Tijdens deze route kwamen we naast diverse leden van onze businessclub. Bij 3 van onze leden mochten we een kijkje in de spreekwoordelijke keuken nemen. Als eerste gingen we naar het bedrijf van Maarten en Betty van de Sande “BB Sierbestrating” aan de Heikant 9 in Esch. We werden hartelijk ontvangen met een heerlijke drankje en lekkere hapjes. Maarten heeft ons wegwijs gemaakt in de mooie wereld van de sierbestrating en alles daar om heen. Nadat iedereen de showroom binnen en buiten bezocht had, konden de tuk tuks weer gestart worden, via een omweg naar het volgende lid Pieter Ophof. Pieter verwelkomde ons in zijn bedrijf “la Moustache” aan de Bosscheweg 137 te Boxtel. Hier heeft hij ons meegenomen in zijn passie, de klant zoveel mogelijk persoonlijk begeleiden om een juiste keus te maken in het artikel wat zij aan hun relaties willen schenken. Diverse voorbeelden passeerde de revue, van Omroep Brabant waar hij alle merchandise voor mag maken tot een lokaal bedrijf met een pen. Na nog wat gezellig gekletst en wat gedronken te hebben werden de tuk tuks wederom gestart. Nu met eindbestemming Industrieweg 9, het bedrijf van Henk en Angelique Wagenaaars. Henk heeft ons in een presentatie en een bedrijfsfilm (gemaakt door businessclub lid, Marcel Voets) meegenomen in hun oer Boxtels bedrijf. De tuk tuks konden op stal en de avond werd verder voortgezet bij Henk en Angelique. Waar later op de avond de beentjes van de vloer konden. René en die Rooie zorgden voor de muzikale ondersteuning.
Het was weer een geslaagde, gezellige bijeenkomst!

10 November 2017

Hoewel de uitnodiging anders doet vermoeden schrijven we 10 november 2017. de datum van de eerste activiteit van ODCbc seizoen 2017-2018. vanwege het lustrum van de bc krijgt deze activiteit een speciaal tintje!
verzamelpunt voor vertrek is de texaco-pomp aan fellenoord.
wij arriveren met het fietsje kort voor het geplande vertrek. de meeste leden staan dan al te wachten op de bus. we hebben er zin in!
door de firma dortmans worden we comfortabel naar de koestraat in oirschot gebracht. we stoppen voor de deur bij 'brouwerij Vandeoirsprong'.
al snel staan we in het oudste café van oirschot waar de enorme schilderijen van de oprichters boven de bar prijken. de gastenkamer van brouwerij Vandeoirsprong.
via de binnenplaats van de brouwerij worden we naar de ontvangstruimte geleid waar we worden ontvangen met een heerlijk oirschots biertje!
de groep wordt in 2 delen gesplitst voor de geplande rondleiding door de brouwerij. met fantastische anekdotes worden we bijgepraat over het ontstaan van de brouwerij en de wijze van bier brouwen door de jaren heen. gelukkig is door de ambities en het doorzettingsvermogen van de familie kroon een fantastische brouwerij behouden gebleven en wordt ruim 350 jaar brouwhistorie voortgezet!
na deze 'vermoeiende activiteit' is het de hoogste tijd om aan de inwendige te werken. vanuit de brouwerij lopen we een stukje verder de koestraat door naar het 'hof van solms' waar we ontvangen worden voor een geweldig verzorgd diner.
via een voorgerechtbuffetje, soepje, tussengerechtje en fantastisch hoofdgerecht werken we naar de hoofdact van deze avond, gastspreker foppe de haan.
we dachten aan bijna 1,5 uur spreektijd voor foppe royaal te hebben gepland. het gemak waarmee foppe met slechts 5 simpele dia's zijn visie op de [voetbal-]sport neerzet is op zijn minst gezegd inspirerend.
los van alle technische sport-aspecten waarover hij waarschijnlijk al uren kan uitweiden was met name de manier waarop hij de atleten op hun individuele karakters inschat, bewerkt en inzet voor een team bijzonder boeiend.
na een foto-momentje met foppe konden we nog afromen met een uitgebreid toetjesbuffet en uiteraard een drankje.
met een veilige rit naar huis weer een geweldige activiteit afgerond!