Wederom geslaagde Autorit 2018

Boedha, 05-01-2019

Op zondag 30 December was het weer zover voor de tweede keer dit jaar. Omdat de laatste rit in Januari van 2018 verreden was. 16 Equipes melden zich voor de editie van dit jaar. Allereerst was er een kleine uitleg van de route. Vervolgens werd de kilometer stand genoteerd alvorens men kon vertrekken. Door wat perikelen onderweg op de rustpauze waren we genoodzaakt om de rit in 3 delen op te splitsen. Na het vertrek bij de Boomerang ging men richting de overweg en dan linksaf de Ridder van Cuijkstraat in. Hier volgde de eerste opdracht. Na rijdende rechter 1e rechtsaf, maar die rijdende rechte stond stil. Vervolgens richting Tongeren en Kalsheuvel en moest men na Verloren Kop linksaf, die verloren kop was de spijker zonder kop die in het bordje zat. Over de Veldakkerstraat en weer terug naar de Kapelweg. Over de overweg rechtsaf Tongeren op, vervolgens moesten we na Fokvarken 5 wederom via de Braken terug naar ODC. Over de overweg eerste weg links, maar in het reglement stond dat men maar één keer door start en finish mocht.

Dus moest de leenhoflaan gevolgt worden. Op de Molenwijkseweg stonden we voor het volgende dilemma. Na 3 broertjes Kwik, Kwek en Kwak 1e Rechtsaf. Via de goede 3x Kwik, kwek en Kwak

gingen we de Halderheiweg in en vervolgens rechtsaf de Parkweg op na Arendsoog en witte veder 1e Linksaf (Ambrosiusstraat) en via Selissenwal weer naar de Molenwijkseweg. Dan kwamen we bij Sportpark Wagenaars waar de rustplek was gevonden. Op het parkeerterrein waren wat vragen opgehangen en moest men zich binnen melden bij Rinus en Nico. Na het uitvoeren van een opdracht konden we weer vertrekken. Tussenstand tot daar.   

1.De equipe van Joost Groenenstijn 262 Punten 2.De Equipe van Lisette Vorstenbosch 242 Punten

3.De Equipe van Adrie Schoenmakers 232 Punten 4.De Equipe van Wendy Schoenmakers 227 P

5.De Equipe van Geert van den Berk 217 Punten.

Vervolgens vertrokken we weer om langs De Langspier over de Esscheweg richting A2 te gaan dan Parallel langs de A2 via Hal en Boxtelseweg richting Vught. In Vught aangekomen stukje door het centrum van Vught om vervolgens via de Taalstraat de wijk in te duiken. Nadat we een kerk waren gepasseerd die niemand gezien had, verder via wat diersoorten om vervolgens het Safaripark in te rijden. Nadat men de keuze had gehad om linksom of rechtsom te gaan na een bepaald plaatje gingen we wederom over een overweg en kwam men bij een onbemande stempelpost. Hier moest men uitstappen om te stempelen, maar in een Safaripark mag men niet uitstappen. Dus werden weer de nodige min punten verzameld, de enige Equipe die dit goed had was die van Twan van Aarle.

Dan kwamen we onderweg in gedachten twee kratten geladen van zes meter een met Krokodil en een met Giraffe. Vervolgens moesten we na twee Nederlandse verkeersborden linksaf. Maar het eerste verkeersbord had een hoogte beperking van 3,6 meter en we hadden die kratten bij van 6 meter die van de Krokodil geen probleem 6 meter lang, die van de Giraffe 6 meter hoog gaat niet passen. Dus voor het viaduct linksaf, dan na vier koppen 1e linksaf er waren drie koppen en een hoofd aanwezig, maar de vierde kop was er ook, dat was de grote spijkerkop die in het bordje zat.

Dan moesten we ons gaan melden op parkeerterrein van de fusillade plaats in vught. Hier kwamen we bij de eerste auto's er achter dat er problemen waren bij een overweg in vught en dat sommige er wel een half uur gestaan hadden. Dus werd er besloten om de kilometerstand te neutraliseren die overigens 40,1 kilometer was. Ook werd besloten om de tijdslimiet te laten vervallen. Hier werden de papieren ingeleverd en moesten ook de zak met nootjes door het raam worden gegooid. Maar teoen iedereen vertrok bij 't Ney Heike hong daar een bord met de tekst en foto van Jordy en Henri, Deze twee apen niet voeren. Dus de nootjes niet afgeven maar lekker zelf opeten. Na de uitleg later vonden sommige dat wij er slecht uitzagen en uit medelijden de nootjes in de auto hadden gegooid om misschien toch nog wat extra puntjes te scoren en geen minpunten op te lopen.
Tussenstand 2e deel. 1.Wendy Schoenmakers 457 Punten 2.Lisette Vorstenbosch 452 Punten 3.Joost Groenenstijn 442 Punten 4.Paul Smulders 437 Punten en 5.Adrie Schoenmakers en Jurre van den Broek beide 432 Punten.
Dan gingen we het parkeerterrein weer af om na Ooievaarsbek 1e linksaf te gaan de Ooievaarsbek is een plantje en niet de bek van een ooievaar. Dan na pratende Papagaaien rechtsaf maar dit was verkeerd geschreven en bovendien stond er wel tekst bij maar ik heb ze niet horen praten. Dan gingen we na Haxagon linksaf een Hexagon is een zeskant en die was overal aanwezig op het ODC-logo. Dan de N65 over richting Esch. Na Boeddha linksaf dan keren op een éénrichting wegje wat natuurlijk niet mag, vervolgens kwamen we bij de 7e smurf, op het eerste bord stonden wel 6 smurven en er was er ook een aan het zeven maar dat is het geschreven woord dus door gereden tot de goede smurf met nummer 7 dan rechtsaf en weer verder. Vervolgens via Giebels na de Cryptische omschrijving van Criminele Zanger daar troffen we hem al aan Ali.B

maar dat is een afkorting en die zijn niet toegestaan. Vervolgens gingen we via de Spankert naar Esch waar de varkensrug op ons wachte, De eerste uitvaller liet zich noteren. De equipe van Hans van Diessen had een kapotte schakelbak en deze moest de rit beeindigen. Naderhand aan Hans gevraagd wat er moest gebeuren, nou zij Hans hij moet mergen naor d'n dokter. Dan nog even via Nergena en de Renbaan terug naar ODC waar de dampende Erwtensoep al stond te wachten gesponserd door Jan en Resi. Alwaar de teams stuk voor stuk binnen kwamen en de laatste papieren ingeleverd werden kon het speculeren beginnen zouden wij of toch weer zij de eerste prijs binnen halen. Toen alle punten opgeteld waren werden eerst Resi en Jeanny beide kantine beheersters in de bloemen gezet(Jeanny een dagje later). Vervolgens konden we beginnen met de Powerpoint en werden Nico en Rinus en mijn nieuwe maat Jordy bedankt voor hun steun en werd het door de singeltjes avond toch nog 01.00 uur. Verder moet ik nog even melden dan de Dames'1 equipe er elk jaar een studie van maken en een groepsapp hadden aangemaakt hoe denkt Boeddha.

Dan nu de uitslag.

16.Hans van Diessen 357 P           
15.Christian van Casteren  421 P 
14.Geert van den Berk 447 P
13.Willemien van Grinsven 452 P
12.Pascal Schoenmakers    457 P  
11.Joost Groenenstijn  522 P
10.Wim Kanters         532 P      
9.Twan van Aarle              542 P  
8.Willem van de Kerkhof  546 P
6.Wendy Schoenmakers 547 P       6.Paul Smulders            547 P   
5.Adrie Schoenmakers      562 P
4.Eefje Elsevier          612 P          
3.Mark van Hal             642 P   
2.Lisette Vorstenbosch     672 P

1.Jurre van den Broek, Joost Schellekens, Bart Conijn en  Taco Mastenbroek  met 682 Punten

Wederom geslaagde Autorit 2018
{*