40 meiden op de mat tijdens eerste meidentoernooi

Linda van de Wiel, 11-05-2019

Waar het heilige gras van ODC meestal wordt gedomineerd door jongens, waren vrijdag 10 mei bijna uitsluitend meiden te vinden op Sportpark Wagenaars. Maar liefst 40 liefhebsters hadden zich aangemeld voor de eerste editie van het meidenvoetbalteam. Verdeeld in twee categorieën zetten zij hun beste beentje voor en toonden zo hun voetbalkunsten.

 

Susan van Antwerpen nam samen met Ilse Traa en Susan van Erp - en een aantal actieve voetbaldames - de organisatie van het toffe toernooi op zich. Ze legt uit waarom: ,,We merkten als damesteam dat er wat meer aanwas van meiden mag komen en organiseerden een brainstormsessie. Het organiseren van een toernooi voor alleen meiden kwam hieruit naar voren”, vertelt ze. ,,Daarbij is meiden- en damesvoetbal erg in opkomst. We hopen na vanavond veel meiden enthousiast gemaakt te hebben en aanmeldingen in verschillende leeftijdscategorieën te krijgen. Er zijn vanavond in ieder geval deelnemers genoeg.”

Vrijdagavond speelden veertien meiden tussen 8 en 13 jaar een onderling toernooi. Verderop vochten 26 oudere meiden - tussen 13 en 17 jaar - voor de winst in een zestal korte wedstrijden. Daarnaast waren prijzen te verdienen voor het meisje met de hardst geschoten penalty en de grootste goalgetter.

Isa (7) is stiekem iets te jong maar mocht toch meedoen. ,,Mijn broer voetbalt bij de mini’s en ik ga vaak mee naar de training. Het leukste van vandaag vind ik het samenwerken tijdens de wedstrijden.”

De negenjarige Lotte, later uitgeroepen tot topscoorder en het meisje dat de meeste penalty’s raak schoot, voetbalt al twee jaar. ,,Ik speel in een gemengd team met meiden en jongens. Ik houd van scoren, sliden en wedstrijden voetballen met mijn leuke team”, stelt ze. ,,En vandaag heb ik twee van de drie strafschoppen raak geschoten. Ik schoot ze allebei hard in de linkerhoek. En de keepster is van dames 1 dus ik vind het wel knap van mezelf.”

Leeftijdsgenootje Emma wist de prijs voor het hardste schot op haar conto te schrijven: ,,Ik wist niet dat ik een prijs kon winnen en dat is maar goed ook. Ik was anders waarschijnlijk heel zenuwachtig geweest en had niet zo hard geschoten. Hoe hard? 47 kilometer per uur.” Ze vervolgt: ,,Ik vond het heel verrassend dat ik de eerste prijs won. Maar tijdens de wedstrijd had ik ook al een paar keer gescoord. Ik vond het zóoooo leuk vandaag. Ik ga echt wel op voetbal.”

 

De uitslag:

 

Categorie 8-13 jaar:

-       Beste penaltyserie: Lotte Dolman

-       Hardste schot: Emma van de Braak

 

Categorie 13-17 jaar:

-       Beste penaltyserie: Evie Schoenmakers

-       Hardste schot: Bente Vermeer

{*