1, 2, 3 of 4?

Monique, 15-12-2018

Boxtel, 15 december 2018

 

Alem jo11-1  - ODC jo11-3

 

1, 2,3 of 4?

 

Vandaag is de dag dat er nog een kleine kans is om in de race te blijven voor het kampioenschap. Hoewel dit niet overal even duidelijk is. KNVB telt deze kampioenschappen niet echt en kent dus geen inhaalprogramma. Echter bij het behalen van winst vandaag zou een inhaalwedstrijd tegen de onderste wenselijk zijn. Als daar ook nog 3 punten te pakken zijn zouden we zomaar voor de 4de keer mogen gaan juichen.

 

Maar niet te vroeg gejuichd….eerst nog een wedstrijd tegen de koploper. Zij spelen thuis en zijn met winst kampioen. Dat klinkt niet als een makkie. En niets is minder waar. De Alem supporters zij  in grote getale afgerezen naar het naastgelegen Velddriel. Hier zal de wedstrijd (op echt gras) plaatvinden.

 

Om 9 uur vindt de aftrap plaats. En nog voordat we het beseffen is het 1-0 voor Alem. Alem is er duidelijk heel erg klaar voor. En ODC ook heel duidelijk niet. Is het de spanning, het vroege tijdstip, het echte gras, of eigenlijk de winterstop die al soort van begonnen is? Wat er precies aan schort is niet geheel duidelijkheid. Maar daar waar ODC het hele seizoen keihard voor elkaar heeft gewerkt is daar nu weinig van te zien. Alem daarentegen jaagt stevig door, en verovert de bal keer op keer. Met de rust hikken we dan ook al tegen een flinke 5-0 achterstand aan. En kansen zijn er toch wel geweeest. Ayman haalt aan na de voorzet van Niels. Milan legt de bal op maat klaar voor Lotte. Kjell staat ook echt wel zijn mannetje in de goal. Maar Alem is niet te stoppen. Ben bang dat de speculaasjes niet de ommekeer gaan maken.

 

De tweede helft geeft geen echt ander beeld. ODC werkt wel, maar niks lijkt te lukken. Bij Alem daarentegen alles.Yasser en Noud vangen allebbei aardig wat ballen op achterin. Noud dolt zelf met enige regelmaat zijn mannetje meerdere malen uit! Jasper en Caelen maken ook hun meters, vinden elkaar wel, maar komen niet tot scoren. Als Tessa zelfs de bal achterin wegkopt blijft de teller toch nog lopen. De kansen voor ODC zijn in de tweede helft minimaal , en Alem profoiteert. Als het eindsignaal klinkt staat de teller zelfs op 11-0, volgens Alem, 12-0. Ach dat puntje maakt dan ook niet het verschil. Alem verdient kampioen!

 

Maar ODC mag meer dan trots zijn. Wat een prachtseizoen hebben ze achter de rug. Mooie wedsrtijden, gezellige trainingen, waar vooral het voetbalplezier zo belangrijks is! Dit plezier houden we vast en nemen we mee naar volgend jaar. Welke positie we nu in de ranglijst hebben is officieel 4de. Maar met een wedstrijd minder lijkt het ons toch wel derde. En als je tegen de kampioen verliest voelt het misschien wel als tweede. Dus ODC top gedaan!

 

Allereerst spelers, maar ook trainers, begeleiding en supporters, allen weer hartstikke bedankt voor het mooie seizoen. Alle goeds gewenst voor 2019. Geniet van de feestdagen, en tot ziens!

{*