3 schitterende punten

Monique, 15-04-2018

Boxtel, 14 april 2018

 

ST.RKDSV/ EDN’56 jo10-1  - ODC jo10-3

 

Vandaag een keer uitslapen, pas om half 11 hoeft ODC af te trappen in Diessen. De coaches hebben vandaag goed voorbereid. Er is woensdag zelfs getraind op gras, omdat er vandaag op gras gevoetbald  moet worden. Aangezien Diessen samen met ODC en Udi de ranglijst aanvoeren belooft het een spannende match te worden. Hopelijk valt er een punt uit te slepen.

 

De aftrap is voor ODC die fris en fel aan de start verschijnen. Er volgen meteen mooie combinaties. Jasper speelt zich mooi vrij en vindt Milan, die verdient de eerste corner. Toch gaat ook Diessen voor een punt en jagen door, maar Noud roept “los”en heeft de bal keurig klem. Niels speelt zich daarna behendig vrij, maar Diessen neemt weer over. Gelukkig staan Yasser en Tessa achterin, zij blokken elke aanval. Als Tessa de bal Jasper in de voeten meegeeft volgt er een schitterende pass op Lotte, maar deze heeft net iets minder vaart dan op kunstgras. Het mooie voetbal blijft. Aymen onderschept de bal heel netjes, en vind Caelen, deze speelt zich heel behendig vrij, toch blijkt een blok van 3 verdedigers net te veel. Als Diessen weer richting Noud gaat, zit Kjell er bovenop. Hij loopt goed mee en stoort zo genoeg. Na een mooie redding van Noud is ODC echt aan zet. Aymen en Caelen spelen heel slim over, zodat Niels vrijkomt, 0-1. Caelen en Aymen blijven elkaar goed vinden, als het nodig is ruimt Aymen mooi op langs de lijn.  Dan is er toch de kans voor Diessen, maar Noud heeft de bal opnieuw klemvast.. Ook de corner die volgt vormt geen gevaar door het blok van Yasser. Als Niels de bal krijgt, krijgt hij veel weerstand, toch weet hij de bal vallend aan Lotte mee te geven, zij vind op haar beurt Jasper, maar die treft helaas de keeper. In de rebound is het Aymen die de 0-2 mag noteren. Het schitterende bochtje over de keeper van Lotte zorgt meteen voor de 0-3. Dan volgen er nog enkele mooie kansen als Kjell de bal een paar keer goed naar voren schiet. Rusten met een 0-3 voorsprong is dan ook meer dan prima.

 

De tweede helft trap de thuisploeg af, en hoe. Voordat iedereen beseft dat we begonnen zijn is het 1-3. Gelukkig herpakt iedereen zich snel en geeft Caelen de bal aan Lotte, 1-4. De kansen liegen er niet om. De schitterende voorzet van Jasper zorgt dat Niels kan schieten, ook als Caelen de bal voor zijn voeten krijgt lijkt het al bijna raak. Zelfs het volgende schot van Caelen telt nog niet. Dan komt Diessen weer in actie. Maar Caelen en Jasper zakkken goed mee terug en storen genoeg. Zo kan Tessa de bal met een pegel naar voren schieten. Waar Caelen zelf kan scoren, geeft hij de bal toch aan Lotte, 1-5 is een feit. De 2-5 valt kort daarna, helaas op naam van Tessa. Die baalt maar herpakt zich gelukkig snel. Er wordt echt hard gewerkt, en vooral hard gelopen. En hard werken wordt beloond. Als Jasper de bal net binnen weet te houden, geeft hij deze aan Niels en loopt door. Daar verschijnt Jasper weer voor de goal en geeft Niels hem de bal terug, 2-6. Als Jasper op zijn beurt de bal aan Niels geeft ziet hij lotte vrij staan, maar die was niet helemaal alert. De bal van Kjell gaat ook snoeihard richting goal, maar net iets te hoog. Al Caelen dan opnieuw een welverdiende kans krijgt zit de keeper erbij. Er is vandaag keihard gewerkt en 3 schitterende punten als resultaat.

 

Maandag wacht alweer de volgende wedstrijd, spelen om 18.30 thuis tegen Unitas.

{*