7 doet nog mee

Bart, 08-04-2019

7 doet nog mee

 

Het is lang stil gebleven rondom het vaandelteam der kelderklasse, een kleine zoektocht op de ODC-site liet zien dat het laatste verslag is gepubliceerd op 21 oktober van het vorige jaar! Meestal is het uitblijven van verslagen een teken dat het op zondag niet zo lekker loopt bij een equipe maar dat is bij het 7e toch niet bepaald het geval. De lange absentie van literaire verslaggeving komt door de academische ambities van uw vaste reporter, dus is het aan andere om de pen over te nemen.

 

Hoe hangt de vlag erbij? De mannen van 7 staan na een pijnlijke nederlaag vorige week op een gedeelde eerste plek met nog 4,5 pot te spelen. Nog steeds alle kansen dus om het kampioenschap af te dwingen. Daarvoor moest vandaag dan wel gewonnen worden van een team waartegen ODC de eerste ontmoeting alles behalve gemakkelijk de drie punten mee wist te nemen. Volgens de overleveringen van Meijs waren die drie punten vooral te danken aan Ferry die de aanvoerder snel uit de wedstrijd had weten te werken. OJC-Rosmalen stond nog in het geheugen als een prima ploeg die het iedereen lastig kan maken. Tel daarbij op een fel voorjaarszonnetje, broeierig kunstgras, diverse katers en een aantal afwezige spelers. Dan weet je dat het lastig gaat worden.

 

Vanaf de aftrap was OJC de bovenliggende partij, het aluminium was ODC niet ongunstig gezind en Bongers was een aantal keer uitstekend op zijn post om het gevaar te bezweren. Na het lastige eerste kwartier kreeg ODC de wedstrijd wat meer onder controle, er werd meer gevoetbald en het spel speelde zich alleen nog af op de Rosmalense helft. Nog voor de rust wist ODC twee keer doel te treffen. Hayke liet zien stiekem te goed te zijn voor de kelderklasse door “op de 16” zijn directe bewaker het hertenkamp in te sturen en de bal vervolgens in de korte hoek te schieten. Zoals de geblesseerde Kapistijn het treffend verwoordde

 

“wij hebben genoeg spelers die iemand uit kunnen kappen, en genoeg spelers die een bal binnen kunnen schieten. Maar niemand kan het allebei achter elkaar”.

 

De tweede treffer kwam op naam van Stefan die diep werd gestuurd door Hertje, laatst genoemde speelde sowieso een oerdegelijke pot. Stefan was veel sneller dan zijn back van dienst, nam de bal met de kruin mee. Een paar passen later was een volley in de lange kruising het gevolg. 2-0 slot op de deur en uitvoetballen leek het plan te worden. De laatste 10 minuten van de 1e helft hadden namelijk wel wat weg van een pot walking-football. Wat ik, tegen betaling, nog moet vermelden is een perfecte steekpas van Meijs. Deze kans werd helaas om zeep geholpen door een speler wiens naam ik, wederom tegen betaling, niet zal noemen.

 

Na de rust kwamen de gasten beter uit de kleedkamer, ODC kwam niet van de eigen helft af en leverde de bal vaak snel in bij een rood-zwart shirt. In die periode tekende de gasten ook voor de aansluitingstreffer, een voorzet werd niet goed verwerkt in de defensie en in de kluts was het kassa. ODC moest verder in de achteruit en in de overlevingsstand tot aan de broodnodige drinkpauze. Er werd tactisch ingegrepen, Meijs kwam weer terug binnen de lijnen op dezelfde lijnen weer uit te zetten. En enkele heren met een lege tank werden vervangen door heren met een half volle tank. ODC kreeg nog wat kansen en OJC eigenlijk niet meer. Zodoende waren de drie punten toch weer in de tas

 

Voor het 7e rest nog 4,5 finale, als daaruit de volle score wordt behaald volgt er in het slechtste geval een beslissingswedstrijd. De heren doen nog mee voor de knikkers!

{*