8 Boekt eerste zege van seizoen

Stan, 10-09-2017

8 Boekt eerste winst van het seizoen.

Waar de ene ploeg voor oefenwedstrijden kiest, kiest de ander net als ODC 8 voor de beker. Een soort Champions League achtig format, waarin slechts de beste na drie wedstrijden doorgaat naar de volgende ronde. De groepsfase van de beker was voor de mannen van 8 vorig jaar geen probleem. Pas uit bij BVV werd toen verloren van de omstandigheden. Nadat vorige week de wedstrijd tegen dorpsgenoot Boxtel resulteerde in het verlies van drie punten, de schouder van Bart en de enkels van Frank, was het vandaag tijd om weer orde op zaken te stellen. Tegen Nemelaer leek dit een haalbare doelstelling. De bezoekers van vandaag verloren vorige week met ruime cijfers van Zwaluw.

Voor degenen die de transferperikelen van 8 niet hebben gevolgd zullen er namen in het verslag staan die u niet bekend voorkomen. Gaandeweg het seizoen zullen we proberen u bekend te maken met begrippen als “Bami”, “Wick” en “Stefan”. Ik hoor u denken “Stefan? Die zat er toch al een bij?!” Dat klopt. In de zomer kwam echter ook Stefan Hendriks over van een obscure zesdeklasser. Als we het over Stefan hebben, hebben we het dus over Stefan Hendriks. Wanneer we spreken van Buijsse, spreken we van Stefan Buijsse. Nadat toch zeker 9 van de 15 namen op het wedstrijdformulier zich op tijd in kantine hadden gemeld en iedereen op de foto was geweest voor de voetbalplaatjes, begon acht aan de warming-up. Terwijl Erik zich van zijn beste kant liet zien voor de aanwezige supporters en Youri de schwalbe perfectioneerde, puzzelde Meijs een opstelling in elkaar:

Doel: Meijs
Verdediging: Martijn, Patrick, Stefan, Bram
Middenveld: Loek, Stijn, Stan, Youri
Voorhoede: Erik, Frank

Vanaf het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat het een fysieke pot zou worden. Nemelaer was sterk in de duels en haalde de opbouw van achteruit uit het aanvalsplan van de thuisploeg. Martijn had na een kwartier zijn kater eruit gezweet en vroeg Michael het stokje over te nemen op linksback. De lange ballen vanuit beide kanten zorgden voor relatief weinig gevaar. Het enige gevaar dat er ontstond kwam uit de moeilijk grijpbare buitenspeler van Nemelaer, maar na een aantal tactische wijzigingen werd ook dit probleem geneutraliseerd. Zo speelde het grootste deel van de eerste helft zich af op het middenveld. Voetballend leek ODC meer te proberen, maar de duels werden in de beginfase vooral gewonnen door de bezoekers. Het resulteerde in twee gevaarlijke momenten, een 1-op-1 kans die werd gered door Meijs, en een schot dat van richting werd veranderd, ook een prooi voor de man in het fluorgroene shirt. De duels werden tegen het eind van de eerste helft steeds vaker gewonnen door ODC. De rust van Buijsse aan de bal achterin werd steeds meer benut, en de diepte werd steeds meer gezocht. Het resultaat bleef echter gedurende de hele eerste helft uit. Met de brilstand op het scorebord gingen beide ploegen dus aan de thee

Erik had ondanks de extra motivatie geen kans gezien een doelpunt te maken, en werd derhalve twee linies teruggeschoven. Frank werd voor een aanvallender middenveld samen met Stijn centraal op het middenveld neergezet. De leegte in de voorhoede werd opgevuld door Lucas en Goossen. Loek ruimde het veld voor Stefan. De tweede helft vertoonde voor een groot deel hetzelfde beeld als de eerste. ODC versterkte haar grip op de wedstrijd. Uit een standaardsituatie werd de openingstreffer gemaakt. Lucas slingerde de bal voor, en Frank wist tussen iedereen in af te werken, 1-0. De rest van de tweede helft stond net als de wedstrijd tegen Boxtel in het teken van gemiste kansen. Lucas wist na het uitspelen van vier tegenstanders zelf ook niet meer waar hij was, Goossen vergat even dat hij een linkerbeen had, en Stefan bleek te sociaal te zijn, en legde een balletje breed op de cornervlag. Nemelaer verloor iedere vorm van grip op de wedstrijd en besloot nog fysieker te gaan voetballen. Zodanig dat zelfs Stijn even zijn pokerface moest breken om te laten weten dat hij niet gediend was van natrappen. De bezoekers kregen de wedstrijd ook met deze middelen echter niet meer in handen. De eindstand van 1-0 betekende de eerste clean sheet voor 8, de eerste overwinning van het seizoen en het eerste doelpunt van het seizoen.

Volgende week staat de lastige pot tegen zwaluw op het programma. Bij winst is er nog kans op een vervolg van het bekeravontuur.

{*