De laatste

Monique, 25-05-2019

                                                                                                                             Boxtel, 25 mei 2019

 

Nieuwkuijk jo11-1  - ODC jo11-3

 

De laatste

 

Vandaag om 8 uur vetrekken. Om 9 uur vangt de wedstrijd in Nieuwkuijk aan, de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Zullen we Nieuwkuijk nog voorbij kunnen streven in deze wedstrijd. Het gaat erom spannen.

 

De eerste kansen zijn zeker voor ODC. De corner van Lotte komt mooi bij Milan in de voet, maar wordt geblokt. De voorzet van Jasper, prachtig op maat, ziet Lotte te laat. Dan Caelen op volle snelheid, mooie pass op Niels, maar Nieuwkuijk verdedigt sterk. Tessa gelukkig ook, en voorkomt dat ze gevaarlijk worden. Vanaf de zijkant zoekt Niels  de goal, maar nog geen resultaat. Maar Nieuwkuijk krijgt ook nog geen kansen. Dan opnieuw gaat Niels via de zijkant. Deze keer wel met resultaat 0-1. Time-out.

De 0-1 voorsprong doet de hoop groeien dat we deze wedstrijd misschien wel winnend kunnen afsluiten. Jasper verovert dan ook mooi de bal, en passt op Niels. Die treft een voet van de tegenstander. Gelukkig treft ook de aanval van Nieuwkuijk een voet, mooi geblokt van Milan. Als er dan toch een kans voor Nieuwkuijk volgt, zet Yasser alle zeilen bij. Een mooie sliding om Kjell te helpen mag niet baten, 1-1. ODC gaat door. Bouwt mooi op, als Niels vervolgens de bal teruglegt op Noud, haalt hij aan, net naast. Maar Noud laat zijn hoofd niet hangen en is er ook meteen verdedigend bij als Nieuwkuijk gevaarlijk wordt. Nieuwkuijk krijgt nog geen kansen. Aymen  jaagt ze goed op en verdient zo een intrap. Het schot op goal belandt mooi in de handen van Kjell. Caelen gaat ook voor scoren. Neemt de bal op snelheid mee, maar krijgt helaas niet de kans om te schieten. Dan mag ODC een paar keer achter elkaar intrappen. 1 daarvan komt mooi bij Tessa op de borst, goeie aanname, gevolgd door een nette pass op Lotte, maar geen goal. Dan mogen we weer even genieten. Wat een prachtig spel is het toch. Zeker als er gevoetbald wordt zoals het spel bedoelt is. Noud, Niels en Tessa vinden elkaar moeiteloos. Tikken de bal rustig en beheerst over om zo de aanval op te zetten. Dan volgen er ook echt nog wat mooie kansen, waar de keeper een paar keer goed bij zit. En dan gaat jasper, hij verovert de bal, kijkt, schiet in de voeten van Lotte, en ja hoor, 1-2. Dat is een hele fijne ruststand.

 

Na rust knalt Nieuwkuijk uit de startblokken, maar Kjell stopt keurig. Kans voor Noud dan…..net over. Dan lijkt het Nieuwkuijk het over te willen nemen. De kansen liegen er niet om. Maar Yasser springt bij daar waar nodig. En Kjell keept, volgens Karel, de wedstrijd van zijn leven, dus komen we goed weg. Als Niels even als laatste man is neergezet, blijkt dit al snel niet zijn plek. Dus Tessa komt deze plek weer overnemen, en weet op het juiste moment in te stappen. En als Niels weer lekker voorin voetbalt wordt dit meteen beloont, 1-3.  Ja , het anticiperen, dat is wat er volgens de zijlijn (lees Dennis) moet gebeuren. Yasser vededigt netjes mee, Tessa schiet de gevaarlijke bal mooi naar Niels. Maar dan is alweer de laatste time-out daar.

Als Jasper goed richting goal gaat, wordt zijn aanval enigzins verstoord door Lotte. Gelukkkig is er de herkansing. Niels gooit de bal voor, precies bij Jasper op de borst, en het is 1-4. Kjell tikt de bal nog behendig weg, en voorkomt een goal. Weer ODC, Lotte en Caelen spelen mooi over. Zo mooi dat Caelen prachtig de 1-5 kan binnen schieten. En dan ineens gaat het snel. Waar Kjell nog een keer goed duikt, is het toch raak, 2-5. En uit de corner , pats, 3-5. Het zal toch niet dat die laatste wedtrijd verloren gaat worden. Nee gelukkig niet. Er moet nog flink gewerkt worden, maar dit houdt de eindstand op 3-5.

 

Een mooie stand zorgt voor de 8ste plek op de ranglijst, keurig.

Roger, Karel, Richard (trainers/coaches) , Mark (begeleiding) maar ook supporters en social media experts (Christel)evenals fotografen , maar bovenal voetballers, bedankt voor een wederom een mooi seizoen.

Ook nog een woord van dank aan de interim verslaggeefster/uitgever, Margaritha.

 

Ik hoop dat eenieder net zo heeft genoten als uw verslaggeefster en dat we het seizoen mooi mogen afsluiten.

Bedankt!

Dit was het dan het laatste verslag.

{*