De talenten van de 12-05 blijven niet onopgemerkt

Molly, 15-02-2019

De talenten van de 12-05 blijven niet onopgemerkt en wellicht dat de wedstrijd van zaterdag 9 februari het team daarom helemaal over de provinciegrens brengt. Na de winterstop zijn de ploegen opnieuw ingedeeld en zullen wij op voetbalavontuur gaan naar plaatsen als Baardwijk, Veen, Haarsteeg, Heusden en vandaag naar Well in de provincie Gelderland. Zo komen we nog eens ergens! Na onwaarschijnlijk kronkelende, smalle straatjes bereiken we een piepklein sportpark tussen de dijken.
Ons aanvallend talent Kris versterkt vandaag het gehavende 12-02 en is er daarom niet bij. In ons team zijn er gelukkig slechts ongemakken als blauwe knieën en ellebogen, verzwikte enkel, snotneuzen, kriebelhoest en buikpijn.

De wedstrijd opent voorzichtig, maar na welgeteld 10 voetballoze zaterdagen zijn de spelers blij dat ze weer aan de bak kunnen. Ook Mourad! Maar hij heeft het zwaar want hij heeft last van alle genoemde ongemakken. ODC kiest heel dapper voor het initiatief, maar is slordig in de beginfase van de wedstrijd. Passes komen niet aan, schoten op doel gaan ver naast. Bij Well klopt het wel en straffen onze te voorzichtige verdediging af met een vroeg doelpunt. Het zelfvertrouwen is bij het Boxtelse team even helemaal kwijt en het spel blijft slordig. Inge stelt gelukkig orde op zaken in de verdediging en Sawan trekt ten strijde vanaf links en Tira strijdt vanaf rechts. Dan wordt Sawan vlak voor de goal onderuit gehaald. In plaats van de verdiende penalty mag Sawan een vrije trap nemen en die schiet hij keihard op de lat. Heel jammer, want een gelijkmaker was zeker verdiend geweest!

In de rust trakteert Timme chocolade vanwege zijn verjaardag. Gelukkig maar, want de bak met fruit waaide al voor de wedstrijd uit Jamaleddin's handen. Behalve de factoren blessures en zelfvertrouwen speelt de wind een grote rol in deze wedstrijd. Er waait een harde, koude wind schuin over het open veld waardoor de bal soms heel onverwacht valt. Bijvoorbeeld in de sloot, waar die dan met speciale stok moet worden uitgevist. Ondanks de celebrations van Timme staan de aanvallers een beetje beteuterd uit te rusten. "Eentje om gelijk te maken en dan nog drie om te winnen!", zegt coach André vol vertrouwen. "Misschien iets meer nadruk op links, want op rechts moeten we nu vol tegen de wind in."
Vol vuur en eigenwijsheid rukt Tira vervolgens op van rechts. Haar lange benen rennen opeens twee, drie, vier Wellse jongens voorbij! Bam: 1-1! Mourad en Sawan worden meegenomen in haar enthousiasme en niet veel later tekent Mourad voor de 1-2. Niet veel later hebben Sawan en daarna Mourad kans om weer te scoren, maar het is wéér Tira die raak schiet. Een heerlijke 1-3 voorsprong! Een getergde Wellse coach schreeuwt daarna zijn team toe. Thuis verliezen ziet hij niet als optie. Inge, Jelte, Loek en Koen moeten alles op alles zetten om de blauwe aanval te blokkeren. Jamaleddin vist er nog keurig één uit, maar moet toestaan dat Well 2x voorbij komt. De punten worden eerlijk verdeeld vandaag, eindstand 3-3.

{*