De wind tegen

Molly, 08-10-2017

Zaterdagochtend 7 oktober speelde ODC JO11-5 een uitwedstrijd tegen SBC. Het voltallige team inclusief trainers, coach en supporters vertrok vanaf de Ketting naar Son. Eerder trof ODC deze ploeg al voor de beker en toen ging het behoorlijk gelijk op maar werd in de laatste minuten verloren.

De eerste helft van de wedstrijd gaat weer heel gelijk op. Het is SBC dat de score opent, maar de tricolores komen al snel gelijk. Op de laatste dag van zijn negende levensjaar staat Jelte als vanouds weer heel degelijk te verdedigen. Zijn vriendelijke, vrolijke karakter is in contrast met de barricades die hij opwerpt voor de tegenstander. In zijn rol als verdediger maakt hij zich breed, loopt in de weg en geeft zelfs een schouderduw. De brede glimlach naar zijn trotse opa en vader langs de lijn en zoete traktatie vanwege zijn verjaardag kloppen weer meer bij zijn persoonlijkheid. Ondertussen weten Timme, Pleun en Mourad weer volop ballen te onderscheppen en stopt keeper Loek veel ballen voor de doellijn. Ook raakt combinatie Kris-Sawan goed op dreef wat tot een 2-4 voorsprong leidt. Jamaleddin, Inge en Tira vallen heel knap in en weten inmiddels op welke positie ze nodig zijn. Met een voorsprong van 3-4 gaat het team de rust in en krijgt van coach Jan terecht complimenten voor goed samenspel.
De tweede helft staat de wind de verkeerde kant op en binnen een paar minuten waaien de oranje-zwarten de Boxtelse ploeg voorbij: 5-4, 6-4, 7-4! De vaardigden die werden opgefrist tijdens de keeperstraining konden Jamaleddin daar niet bij helpen helaas. ODC blijft hard werken en komt ook nog wel tot aanvallen maar is nog maar op een heel enkel moment gevaarlijk. Zowel Inge, Kris en Tira komen nog dichtbij, maar alleen van de voet van Sawan valt er nog een doelpunt. Vooral de verdedigende voetbalkunsten en haar typische jagen op de bal van geblesseerde Pleun werden vandaag gemist. Ook Tira kon door een blessure vandaag niet voluit gaan. Jammer ook van het herfstweer dat de supporters op de eerste koude tenen van het seizoen kwam te staan. Eindstand 7-5. Gelukkig hebben we het wel droog gehouden en volgen volgende week nieuwe kansen: thuis om 9.45 uur tegen Unitas.Foto'(s)

20171008_112615.jpg
{*