Dik verdiend punt

John, 08-10-2017

Dik verdiend punt met hard werken en prima keeperskunsten

Het eerste punt is binnen, tegen Wilhelmina werd het na een spannende wedstrijd 3-3.

 

Op deze winderige zaterdagochtend wachtte ons de thuiswedstrijd tegen Wilhelmina.

Aanvang wedstrijd was Wilhelmina de sterkere partij, wat zich vertaalde in een mooi schot richting kruising…, maar doelman Pim was vandaag in topvorm :-) en redde geweldig!

Hierna was het ODC die een mooie aanval opbouwde via Dré, Niels en Daan, maar voordat er geschoten kon worden greep een verdediger van Wilhelmina in.  Een diepe bal volgde, Pim anticipeerde goed, kwam snel zijn goal uit en… greep de bal! Top gedaan.

Echter niet alles kan worden tegengehouden. In de 10e minuut werkten we een corner van Wilhelmina niet goed weg en uit de afvallende bal scoorden ze met een strakke bal laag in de hoek: 0-1. Bijna direct daarna lieten we een verdediger (iets te) lang aan de bal, die een goede pass gaf, Pim kwam opnieuw snel uit, maar kon dit keer helaas de 0-2 niet voorkomen.  In het vervolg van de wedstrijd werd steeds beter verdedigd, goed zo Adib, Luuk, Fin en Jay! Sowieso kwam ODC beter in het spel, met een schietkans voor Thijn… maar jammer, jammer, de bal werd van de lijn gehaald.  Niet veel later een goede pass van Thijn naar de vrijstaande Dré, die snel schoot.. net naast, helaas! ODC rook kansen en zette er een tandje bij. Een vrije trap volgde, Niels meldde zich en jawel een prachtig schot… pfff op de paal. Jay hield het vuurtje gaande met een schot van afstand: net naast. Vlak voor rust een aanval van de lange adem, waarin Thijn en Jay maar liefst drie(!) een-tweetjes lieten zien, de bal uiteindelijk bij Niels terechtkwam die deze doorpasste aan Dré die vervolgens de 1-2 op de teller noteerde! De verdiende aansluitingstreffer, net voor rust!

 

2e helft

ODC kwam snel uit de startblokken. Uit een corner viel de bal voor de voeten van Jay, die hard op doel schoot, maar net miste. Daarna kwam Wilhelmina op met een mooie aanval over rechts en een strakke voorzet naar een volledig vrijstaande aanvaller, maar deze schoot voor een lege goal… gelukkig naast.  Met veel energie creëerden we kansen: Niels alleen op de keeper af… over. Voorzet Daan gevolgd door Dré met een kopbal…. naast. Daarna opnieuw Dré met de bal alleen op de keeper die hij keurig voorbij speelde, maar de bal was net te ver naast het doel om nog te kunnen scoren.

Wilhelmina liet het er niet bij zitten en vuurde een kiezelhard schot van afstand, en… wederom een mooie redding van Pim. Even later bleef de bal een beetje hangen door de harde wind en belandde pardoes voor de voeten van een Wilhelmina aanvaller: 1-3.  Dit was het sein voor ODC om er nog een tandje bij te zetten, goed zo jongens! Uit een corner voor ODC kwam een kopkans voor Daan …net naast. In de 38e minuut schoot Fin de bal hard naar voren, Niels pikte ‘m op en bam: 2-3!. Het kan nog! Een minuutje later een nieuwe schietkans voor Niels, maar deze kwam tegen de verdediger op. Ook Wilhelmina deed er een schepje bovenop en met de harde wind in de rug volgden in korte tijd twee poeiers van afstand, maar beide keren redde Pim zeer fraai! De laatste tien minuten speeltijd: een schot van Thijn, net over. Daarna Niels alleen op de keeper af die hij met flair omspeelde, yes: 3-3! Dré vlamde nog een keer op goal, net naast. Dan het slotakkoord: Wilhelmina knalde nog één keer flink op onze goal, maar hee, doelman Pim deed wat hij moest doen en voorkwam onterecht verlies.

 

Jongens, behalve het dik verdiende punt, ook complimenten voor jullie spel! Goed verdedigd en aangevallen, super gekeept, en vooral hard mét en voor elkaar gewerkt, TOP!

 

{*