Een sjaaltje voor de kou, moet dat nou.

Monique, 24-11-2018

Boxtel, 24november 2018.

 

Haarsteeg jo11-1  - ODC jo11-3

 

Als de toeschouwers zich nog installeren langs de ijskoude zijlijn knalt Niels al de 0-1 binnen. Schitterend van afstand vol in de kruising. Nou dat maakt ons wel wakker. Als vervolgens Lotte een mooie kans krijgt en een prachtige voorzet van Caelen volgt, zouden we hier wel eens 3 punten kunnen gaan pakken. Maar Haarsteeg is niet onder de indruk van de snelle goal, en zoekt de aanval op. Gelukkig weet Tessa deze beheerst te onderscheppen. Noud, ja u leest het goed, Noud heeft zijn keepersbroek aan Kjell uitgeleend en staat in het veld. En hoe, hij is fel en gaat geen duel uit de weg. Samen met Niels werkt hij mooi richting aanval. Noud werkt zelfs zo hard dat zijn broek (er bijna) van afzakt, een extra knoop erin en gaan.  De kans die Haarsteeg krijgt vlak voor de time-out wordt  door Kjell naast gekeken. De mooie pass van Jasper vanaf de zijlijn komt goed bij Caelen terecht. De goal blijft nog even uit,. Time-out.

Ayman zoekt meteen de aanval, neemt de bal mee langs de lijn en vindt Niels.  Niels en Jasper strijden voorin. Uiteindelijk zorgt Caelen ervoor dat ODC een intrap verdient. Niels gooit de bal voor, maar deze gaat op en neer. Haarsteeg zoekt de aanval, en pats, Milan schiet de bal weer naar voren. Haarsteeg weer terug, en bam, Niels met het hoofd weer naar voren. Dan haalt Niels aan, maar de keeper zit erbij. Gelukkig heeft de keeper de bal niet vast en is Yasser alert. Hij rolt zelf samen met de bal naar binnen, 0-2.  Als de voorzet van Cealen bij Jasper in de voet komt, schiet hij hard, maar de keeper heeft hem nu wel vast. Dan via Noud naar Niels, vindt Yasser, schiet….. Nog niet. Tessa dan van afstand de bal naar voren. Haartseeg neemt over, maar Kjell bewaakt zijn doel goed. Nog net voor rust kan Yasser van afstand aanhalen, en doet dit dan ook vakkundig, bam, 0-3.

 

De tweede helft lijkt de wind guurder, de temperatuur lager, en de alertheid van ODC ook iets onder het nulpunt gezakt . De mooie voorzet van Niels wordt door Lotte net gemist. Gelukkig houdt de verdediging het hoofd koel, wat niet heel moeilijk is met de tempratuur. Tessa stapt in, en geeft de bal mee aan Ayman, die vindt Yasser. Maar die treft zijn felle tegenstander, en krijgt dan ook een verdiende vrije trap. Deze telt nog niet, eveneens als de voorzet van Ayman nog geen resultaat treft. Als vervolgens Tessa de penalty neemt en deze helaas overschiet is het Haarsteeg die het geloof terug krijgt.  Zij worden feller en feller. Maar het tikje van Kjell is net genoeg  om de goal te vooromen. Weer even een time-out.

Wat er precies gezegd is niet duidelijk maar ODC begint fel. Milan heel mooi bij Niels in de voeten. Niels op zijn beurt mooi langs de lijn, voorzet op Lotte volgt, maar die treft de keeper.  Als Haarsteeg dan weer richting Kjell gaat weet hij de bal behendig weg te stompen, toch valt hij dan in de andere hoek, 1-3.  Na deze goal gaat Haarsteeeg, bijna letterlijk, op jacht naar de aansluitingstreffer. Er wordt fysiek gevoetbald. Met als resultaat opnieuw een penalty. Nu staat Niels klaar, en ja hoor, 1-4.  Al s er dan weer gevoetbald wordt lijken er nog meer goals in te zitten. Kjell geeft de bal mee aan Yasser, die tikt mooi door op Ayman, voo zet op Jasper, maar nog niet. Niels dan…..hij kan zelf schieten maar ziet Jasper vrij staan een geeft de bal…..maar het blijft bij een mooie 1-4 overwinning.

 

Het is een spannende reeks. 4 ploegen samen bovenaan. Komende zaterdag thuis, om 8.30 kan ODC dan ook alle support gebruiken. Dus trotseer de kou, desnoods met een warme sjaal en komt het zien.

{*