Einde vakantie

Monique, 04-05-2019

ODC jo11-3  - Audacia jo11-1

 

Het laatste vakantie weekend gaat de wekker al vroeg. Om half 9 wordt er al afgetrapt tegen de nummer 2.

Alle hens aan dek dus. ODC is op scherp gezet door de coaches. En waar onze vaste scheidsrechter nog herstellende is van zijn knie operatie, Marc beterschap, mag Karel zijn plaats innemen.

 

Er wordt fel gestart, Caelen gaat op volle snelheid maar treft een boomlange tegenstander. Als vervolgens de voorzet van Niels ook geblokt wordt resulteert de aanval uiteindelijk in een corner. Jasper neemt, maar hij mag er nog niet in.De werklust is er. Langs de lijn duelleert Lotte fel ,en verovert zo de bal, geeft hem voor op Aymen, maar weer die tegenstander. Dan de intrap gaat die resultaat geven. Eerst Niels, nog niet, Milan dan? Nee nog geen goal. Dan breekt Audicia uit. Maar gelukkig wordt de rust achterin goed bewaart. Kjell en Tessa coachen elkaar goed, zodat ODC snel weer kan opbouwen. Aymen tikt de bal perfect in op de goed vrij gelopen Jasper, schitterend schot. Maar nu is het de keeper die stopt. Waar de supporters de felheid van ODC roemen, valt dan ineens de tegengoal, 0-1. Dan is daar toch nog een kans voor ODC , Milan trapt in, vindt Jasper, die zet op zijn beurt keurig voor voor Lotte, maar die valt helaas. Time-out.

Als na de time-out meteen de 0-2 valt, staat ODC niet stil. Op volle snelheid wordt er gejaagd op de bal. Aymen Blijft lopen en verdient een intrap. Als Kjell netjes voorkomt dat de 0-3 valt. Is het daarna opnieuw Aymen die goed fel is, en de bal aan Caelen mee kan geven op volle snelheid. Caelen neemt hem keurig mee, en maakt de aanlsuitingstreffer, 1-2.  Als de corners voor ODC elkaar opvolgen blijft de goal uit. Maar daar is Caelen weer, jaagt, neemt over, en schiet, 2-2.  Door de kalmte achterin bij Noud, kan ODC steeds keurig opbouwen. De kansen zijn dan net voor rust ook echt voor ODC. Milan neemt de bal aan via de borst en schiet, die keeper weer. Niels dan nog net voor rust, nee Audacia houdt zich sterk. Rusten met een gelijkspel.

 

Audacia start fel. Maar Jasper zit er goed tussen, en blokt de aanval. Als ze toch doorbreken staat Kjell zijn mannetje. En Noud zorgt opnieuw voor een knap staaltje voetbal. Langs de lijn in alle rust tikt hij behendig de tegenstanders voorbij. Achterin weten ze de stand lange tijd gelijk te houden. Kjell komt eeen paar keer mooi uit, en roept duidelijk als hij de bal wil/heeft. In uiterste nood is het zelfs Yasser die zichzelf gewoon voor de bal gooit om zo een goal te voorkomen. Maar ODC is nog op jacht, als Niels de bal verovert wordt dit beloont, 3-2.  Jasper jaagt goed door langs de lijn, en door deze felheid verdient ODC weer een corner.  Zonder resultaat. Niels dan naar voren, mooie voorzet, maar niemand erbij. Dan slapt het helaas wat af. En daar maakt Audacia handig gerbuik van. Maar Tessa en Noud houden het hoofd koel, en tikken de bal naar buiten. Bij de volgende aanval is daar opnieuw Yasser die zich er behendig voor gooit, en de goal voorkomt. Time-out

Is deze vooorsprong vast te houden? In eerste instantie lijkt het er wel op. Milan zorgt dat de bal achterin wordt weggewerkt. Aymen verdient een vrije trap. Maar toch is het Audacia die gelijkmaakt, 3-3.  Waar Niels het nog een enkele keer probeert lukt het helaas niet. En als Audacia dan “gewoon”de kans krijgt om te schieten is het 3-4. De zijlijn vermoedt dat het kan komen omdat er enkele bij staan als een dooie stokstaart? Deze uitspraak zou als titel toch afbraak aan de inzet van de eerste helft. Als dit volgende wedstrijd wordt doorgezet naar de tweede helft kunnen er zomaar 3 punten mee naar Boxtel gaan.

We spelen dan uit tegen VOAB, om 10.15.

{*