G1 krijgt voetballes

Frans, 02-12-2018

Zaterdag 1 december speelde ODC tegen OVC uit Tilburg. ODC die vorige week de wedstrijd moest afgelasten wegens het gemis van enkele spelers die kampten met blessures.  Ook  het missen van de trainingen vanwege hun blessures en overige redenen op de dinsdagavonden hadden ze zodoende een al een achterstand. Toch was het ODC die in de beginperiode 2 kansjes kregen om met een voorsprong te beginnen. Maar het was OVC die met een aanval op rechts hun spits lanceerde en deze de score opende met een geplaatst schot 0-1.  Aangemoedigd door de diverse fans van Dorus , gewapend met toeters en een heuse trommel, kwam ODC al snel terug met een prachtig  doelpunt via een snelle rush van Dion die de bal naar Ron speelde en hij de 1-1 voor zijn rekening nam. Even leek het erop dat ODC de wedstrijd kon gaan domineren , maar het tegengestelde was het geval, Het was OVC die na 10 minuten de 1-2 maakte ,via een vrijstaande speler met een loeier op afstand de keeper kansloos liet. Het recept van OVC was via snelle combinaties hun spitsen in stelling brengen, die de bal keihard de netten injaagde ondanks dat Francis zijn uiterste best deed om te voorkomen was het toch nog 2 keer dat uit de bal uit het net moest halen 1-3. Toen de wissel kwam van Dorus gingen de meegekomen fans pas echt los. Het grote spandoek inspireerde de ODC spelers en er kwamen enkele kansen die helaas niet afgerond werden. OVC was hiervan niet onder de indruk en ging er een schepje bovenop doen en wist kort voor rust nog te scoren en met een 1-4 de kleedkamer op te zoeken.

 

Na de rust kwamen de ODCers  met gebogen hoofd terug het veld in, onder een mooi schijnend december zonnetje. Men stroopte zogezegd de mouwen op en wilde hun trainers en de talrijke opgekomen fans niet teleurstellen. Men begon fanatiek aan hun tweede helft en wisten nog een aantal kansen te creëren, die helaas geen doelpunten opleverden. OVC kwam onder de druk uit en zag enkel sommige solo acties van enkele ODCers en gemiste kansen. OVC nam de speelwijze van de eerste helft weer op , van achter uit via snelle combinaties ODC uit te spelen en afronden met geplaatste harde schoten. En dit werkte ondanks het harde werken van ODC kon men niet tegen de speelwijze van OVC op. Ook waren ze fysiek zeer sterk en het kon niet uitblijven dat er doelpunten gingen vallen. En zo gebeurde het ook in een mum van tijde stond de stand op 1-7. Het was eenrichtingsverkeer in de tweede helft .Met man en macht probeerde ODC  onder deze druk uit te komen. En met nog twee doelpunten nam OVC wat gas terug, 1-9. OVC bleef de bovenliggende partij en nam genoegen met deze stand.  ODC begon de laatste minuten nog aan een inhaalrace en via een wanhoopsoffensief wist men alsnog een tegentreffer te maken met de actie van Egbert, 2-9.

Als de reactie na afloop is , ze hebben de 10de niet gemaakt, dan wordt het toch eens tijd om na te gaan denken. De mening van uw verslaggever is “ WAT VAKER KOMEN TRAINEN “ en bedenken dat voetbal een teamsport is om samen een mooi resultaat neer te zetten!!!!!

{*