Geïnspireerd 8 zet positieve reeks voort

Stan, 22-04-2018

Na een eerste seizoenshelft die het predicaat ‘teleurstellend’ niet eens waard was, biedt een nieuwe ronde uiteraard nieuwe kansen. Met de 8-2 nederlaag tegen rode lantaarndrager Helvoirt, was het armoe troef bij het vlaggenschip van het Boxtelse zondagsvoetbal. Toch leek er na de zwaarbevochte overwinning tegen BMC een opwaartse spiraal ingezet te kunnen worden. Dat de zegereeks niet gratis weggegeven werd, was aan het wedstrijdprogramma aan te zien. Na de overwinning tegen BMC stond de uitwedstrijd tegen Nemelaer op het affiche.

Voor deze wedstrijd kon ODC beschikken over Jappie & Bart, die voor de gelegenheid over waren gekomen van 7, of 6, weet ik veel… Nu deden ze in ieder geval bij 8 mee! Bart mocht onder de lat plaatsnemen, dat paste overigens nauwelijks. Jappie moest zorgen voor het gevaar vanaf links. Meijs had in een revolutionaire bui verder bedacht dat Ferry de spits in mocht. Afgezien daarvan bevatte de opstelling van ODC weinig verassingen. Op papier was dit duel een gemakkelijke prooi voor de nummer twee van de ranglijst. Echter wordt voetbal niet op papier gespeeld, maar op kunstgras, rubber en kurkkorrels.

Desondanks duurde het nog geen 5 minuten voor Nemelaer de 1-0 op het scorebord zette. 8 Zou 8 namelijk niet zijn als we het onszelf niet vanaf het eerste moment lastig zouden maken. In de brandende Harense zon zou ODC dus niets cadeau krijgen. Nemelaer was geen briljante ploeg, maar met de drie snelle aanvallers wisten ze het de defensie van de bezoekers toch lastig te maken bij vlagen. Toch was het niet de 2-0 die viel, maar de 1-1. Vanuit een hoekschop kwam de bal bij Stefan terecht, die besloot dat dit zijn moment was om te shinen en een poging op doel te wagen. Via de paal en de keeper stuiterde de gelijkmaker tegen de touwen. Nu beide ploegen aan de wedstrijd begonnen waren, leek de wedstrijd te ontbranden. De duels werden met wat meer overtuiging aangegaan, de door Meijs zo vaak benoemde ‘dode meters’ werden belopen, en Bart had om de zoveel tijd een fraaie redding in huis. Ook de doelman van Nemelaer moest een aantal keer in actie komen om de gelijke stand te waarborgen. Beide ploegen slaagden ondanks het hoge tempo van de wedstrijd niet in hun pogingen om voor de rust nog iets aan de stand te veranderen.

Na de thee begon de tweede helft zoals de eerste was geëindigd. Beide ploegen werden verschillende keren gevaarlijk, maar wisten door overtuigend optreden van beide keepers het net niet te vinden. De toeschouwer bleef echter op het puntje van de stoel zitten, omdat het slechts een kwestie van tijd leek tot een van beide goalies het antwoord schuldig moest blijven. Helaas voor de rood-wit-blauw gekleurde toeschouwer was dat Bart, daarbij niet geholpen door een moment van verwarring bij zijn verdediging. Via een voorzet werd door Nemelaer de 2-1 op het bord gezet. Zichtbaar getergd begon ODC aan – spoiler alert – de mooiste comeback van het seizoen. Met Bami als nieuwe revelatie op de linkerflank ontbrak het zeker niet aan werkvermogen om deze comeback te faciliteren. Bij een stuiterbal die achter de laatste linie van de thuisploeg viel twijfelde de Harense defensie een halve seconde. Meer dan genoeg ruimte voor Bami om onrust te stoken, en via een scrimmage de gelijkmaker te bewerkstelligen. Met de gelijkmaker op het bord en nog een paar minuten te spelen, werd de wedstrijd wat fysieker. Beide ploegen leken ontevreden te zijn met een gelijkspel, en vastberaden om de winnende treffer te maken. Een aanval van Nemelaer werd in de kiem gesmoord, waarna ODC met een snelle de counter Stefan op de keeper af kon sturen. Stefan was onzelfzuchtig, en ‘gunde’ aan de meelopende Frank, die de winnende treffer binnen kon tikken. De zegereeks werd zodoende verdubbeld naar 2 wedstrijden op rij!

De trouwe lezer zal merken dat dit verslag later is dan normaal als 8 een mooie overwinning pakt. Uiteraard niet zonder reden. In het huidige ‘fake-news’ tijdperk, is de objectiviteit en correctheid van de verslagen cruciaal voor de geloofwaardigheid van de redactie. De verslagen worden vanaf de winterstop dus eerst gefactcheckt door een onafhankelijke commissie bij de KNVB. Die hebben na het lezen van het verslag de drone-beelden erop nageslagen om de doelpuntenmakers van de 1-1 en de 2-2 te achterhalen. Na de slow motion herhaling vanuit verschillende camera hoeken te hebben bekeken, zijn beide doelpunten toegekend aan Roan Winkelman.

Na de nummer twee van de ranglijst te hebben geklopt was de volgende tegenstander, Helvoirt, zo bang dat ze besloten de wedstrijd te verzetten naar een andere datum. Na een daardoor ontstane vrije week bleek Haarsteeg wél bereid om anderhalf uur op het Boxtelse kunstgras te spenderen. Versterkt door Tom en Rens werd om 11:00 sharp afgetrapt door ODC.

In tegenstelling tot de uitwedstrijd tegen Nemelaer liet ODC er dit keer vanaf het begin geen twijfel over bestaan wie de baas was op het veld. In het eerste kwartier kwam de thuisploeg drie keer tot score, waardoor de wedstrijd al voorbij was voor hij goed en wel was begonnen. Om het thuispubliek toch nog 75 interessante minuten te bieden besloot 8 om door te blijven scoren. Met als absolute highlight de 5-0 die de rust inleidde. Rens – op curieus paars/oranje schoeisel – kwam opstomen vanuit de verdediging, en trok naast de letterlijke- ook de figuurlijke stoute schoenen aan. Van ruim buiten de 16 streepte hij de bal via de binnenkant van de paal tegen de touwen.

Toen de keeper van Haarsteeg een kwartier de tijd had gehad om zijn visvergunning te verlengen en even bij te komen van het door de Boxtelse voorhoede veroorzaakte trauma, kon 8 aan de tweede helft beginnen. ODC herhaalde het kunstje uit de eerste helft en zette wederom 5 treffers op het scorebord. Hertje vond het allemaal wel erg lullig voor de bezoekers, en tikte de eretreffer voor Haarsteeg er dus maar zelf in. Een snelle rekensom leert ons dat de eindstand dus 10-1 voor ODC is.

Voor de statistische volledigheid bij deze de doelpuntenmakers:

Frank: 3
Stefan: 3
Rens: 2
Ferry: 1
Tom: 1

Na de zwaarbevochten overwinning tegen Nemelaer heeft 8 dus bewezen dat het wel degelijk kan winnen zonder de supporters een hartaanval te bezorgen gedurende dat proces.  Zo i er genoeg te klappen, genoeg te juichen en genoeg te vieren bij 8.

En Meijs zag dat het goed was.

{*