Geen kip, gans of worm vandaag

Molly, 01-12-2018

Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat ODC JO12-5 zich niet zou laten afslachten vandaag. Voetbal is geen wiskunde. De bal is rond en iedere wedstrijd start de teller op nul. Zoals voorspeld in de voorbeschouwing is het team compleet, ook als we vroeg moeten spelen tegen een ongeslagen tegenstander.
Met name aanvoerder Mourad toont vandaag initiatief en is een inspirator voor de ploeg. Natuurlijk mogen we weer veel van zijn technisch bekwame acties zien, maar vandaag behield hij ook overzicht en gaf menig mooie voorzet. Mourad speelt Kris en Sawan goed aan. In de beginfase van de wedstrijd kan Sawan ondanks zijn rugblessure ODC een paar keer van dichtbij op goal schieten en mist op slechts een haar na.
Achterhoede-spelers Timme, Koen en Loek moeten zoals verwacht flink aan de bak vandaag. Deze vrolijke, beginnende voetballers hebben het heel gezellig samen. Onder het voetballen wordt er druk gekletst en rond gekeken. Overvliegende vliegtuigen en ganzen, een blessure op een ander veld of een worm die uit het gras gekropen komt blijven niet onopgemerkt. Favoriete gerechten met kip worden besproken en er worden moppen getapt. Coach André en keeper Jamaleddin sporen de jongens achterin prima aan om de focus bij de wedstrijd te houden. Onze meisjes Tira en Inge zijn als altijd serieus en gefocust en vallen prima in. Inge jaagt weer lekker op de bal, combineert goed met Jelte op het middenveld en Tira komt vanaf de rechterkant gevaarlijk dicht bij de goal.
Zoals gebruikelijk in dit team was de tweede helft weer beter dan de eerste en kregen we zeker 5x een goede kans om te scoren. Trainers Jaydan en Wesley en coach Sander zorgen voor het wisselen en aanwijzingen. Coach André houdt de spelers bij de les met luide aanmoediging en complimenten. Het team speelde één van de beste wedstrijden van het seizoen zonder ganzen, kippen en wormen vandaag. Alle spelers in het team nemen ook verdedigend hun verantwoordelijkheid. Jamaleddin keept heel goed en zelfverzekerd vandaag. Met deze inzet, samenwerking en focus had dit team in andere wedstrijden zeker punten kunnen pakken.

Een nette 0-7 eindstand: op punten tegen de koploper werd al niet gerekend en een afgang is ons bespaard gebleven. Met vlagen werd er zelfs goed, doordacht en beheerst gevoetbald.
Volgende week spelen we de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis om 10 uur: de broerderstrijd tegen ODC JO12-03.

{*