geMATSt!

Molly, 14-04-2018

Hoe ver we op eigen kracht waren gekomen in de plotselinge inhaalwedstrijd tegen BLC zullen we nooit weten. Voor Pleun stond er schoolkamp en voor Jelte ziekenbezoek gepland afgelopen woensdag, dus zochten Mourad en Tira op het schoolplein een invaller. Mats die wilde ons wel matsen. En nog drie andere jongens.

In een fijn avondzonnetje met volop ouders, opa's, oma's, broertjes, zusjes, ooms, tantes honden, club- en klasgenoten langs de lijn begint ODC sterk in de basisopstelling. Gretig en enthousiast. Toch is het BLC dat de score opent. ODC blijft gedreven aanvallen en kansen creëren maar stuit op een stugge groen-gele verdediging. Totdat Mats invalt. Die beschikt over ongekende techniek, weet de ruimte optimaal te benutten en gaatjes in de achterhoede van BLC te vinden. Al snel staat het 3-1.
Ook de andere invallers zijn aanvallers. Dus kent deze wedstrijd een continue drang naar voren en een ongekende jacht naar de bal. Maar ook een zoeken naar posities. Rotsen in de branding achterin Jamaleddin en Timme vormen vandaag de basis. Met Loek natuurlijk, die zich steeds beter thuis voelt onder de lat. Inge, onze witte motor, weet van opruimen achterin en onderschept als een stofzuiger ongekend veel ballen.
Met 4-2 is het rust. Na een appeltje en woordje van de coach gaan de tricolores MATSimaal los. Mats en andere invallers gunnen gelukkig Tira, Sawan en Kris hun vaste positie voorin. Ook klasgenoot Mourad wordt heerlijk aangespeeld en lijkt ontketend.

Kort samengevat kunnen we stellen dat hier duidelijk sprake was van MATSch-fixing!
Heerlijke goals van Sawan, Kris en Mourad, dat wel! Prachtige goals van Mats, dat zeker! Overtreffende trap van mooie acties van Mats, dat ook! We zijn dus eigenlijk MATStastich geMATSt!
Beetje veel van 't goeie, dat wel! Een heerlijke eindstand van 9-3, dat zeker!

Ook zaterdag mogen we gewoon aantreden. Nu op eigen kracht uit om 9.00 uur tegen Sint Michielsgestel.

{*