Gewenning

Monique, 03-06-2018

Boxtel, 2 juni 2018

Udi jo10-3 – ODC jo10-3

Gewenning

Vandaag is de dag, de dag waarop de derde titel een feit gaat worden. Waar deze woorden heel zeker klinken is dit voor de spelers nog geen zekerheid, zij denken dat ze minimaal 1 punt moeten halen om te kunnen juichen. Niets is echt minder waar, zij hebben de titel al te pakken, echter bij gelijkspel of winst gaan zij er als enigste met de titel vandoor. Dat is toch pas echt kampioen!

Enige spanning zou er op de gezichten af te lezen moeten zijn, maar dit lijkt vooral bij de supporters zo. Kjell heeft hier echter een hele logische verklaring voor: deze keer ben ik echt niet ziek van de spanning, kampioen worden went gewoon.”

 

Als de opening aanvangt lijkt het inderdaad of er geen spanning heerst, het lijkt er zelfs op dat ODC enigzins laks aan de wedstrijd begint. Wat resulteert in een 1-0 achterstand. Maar ook ODC zoekt meerdere malen de aanval op. Via Jasper langs de lijn op Milan, Niels zelf vanuit achteren helemaal naar voren, corner van Lotte op Jasper, maar nee ODC heeft het niet makkelijk. De kansen liegen er niet om maar de Udi keeper is uiterst  scherp. De voorzet van Niels gaat net naast, de corner van Milan is ook voor de keeper. De kans van Lotte mag er ook niet in, en Kjell komt in de rebound ook niet tot scoren. Gelukkig houdt ODC het hoofd koel. Ayman en Caelen weten behendig over te spelen, en houden zo goed balbezit. Als Milan aan dezelfde Caelen de bal voorgeeft lijkt hij erin te gaan, maar niets is minder waar. Drie corners verder en nog geen doelpunt voor ODC. Cealen (Keetje voor intimie) en Jasper vinden elkaar goed, en blijven proberen, maar nog zonder resultaat. Gelukkig weet Ayman de bal behendig weg te werken. De spanning stijgt niet alleen  bij de supporters, de stress van de coaches is inmiddels ook voel en zeker hoorbaar. Gelukkig kan de ambulance die op de achtergrond klinkt gewoon doorrrijden, nog geen hartklachten. Als vervolgens Yasser vanuit achteren opkomt juichen we al bijna. Echter is het Udi die echt juicht, 2-0. De kansen blijven gelukkig ook aan de kant van ODC, Tessa van afstand, Yasser dan,  Milan… Niels, nee nog niet. Maar dan , bam , van afstand schiet Niels de 2-1 binnen. Gelukkig nog maar 1 punt achterstand voor ODC. Rusten en op naar de wonder speculaas.

 

Hoezo wonder speculaas? Echt de speculaasjes van Albert Heijn hebben ODC jo10-3 door menig wedstrijd heen gesleept. Zefls een keer een ander merk deed ze bijna de das om. Gelukkig hadden we deze keer, dankzij jarenlange steun van Margaritha ,Dankjewe hiervoor!, de juiste bij. En hoe, meteen vlamt Niels van afstand, op de paal. De keeper probeert hem te pakken maar grijpt mis, en daar is Lotte die de 2-2 binnen mag tikken. Gelijkspel, dat geeft goede hoop. Dan gaat het spel weer aardig op en neer. Wat voor ODC erg fijn is dat Noud zijn goal goed bemant, geen bal die er voorbij komt. De zeer gerichtte en fanatieke keeperstrainingvan Rowan hebben dus zeker resultaat. Er volgen nog behoorlijk wat corners, kansen en alles van die soort.  Daar waar Yasser met zijn inzet eigenlijk een goal verdient, en Cealen er zo behendig tussenspringt ook zijn kans ruikt. Zijn het de verdedigers die er met het middenveld voor zorgen dat de aanvallen kunnen blijven onstaan. En wel met resultaat. Want deze spannende kampioenswedstrijd mogen we afsluiten met een 2-3 overwinning dankzij Niels. Een schitterend seizoen met een nog schitterender resultaat.

 

Mede dankzij de wereldcoaches Karel, Roger en Richard staat hier een topteam. Een team waarbij team het sleutelwoord is. En inderdaad misschien went het wel om kampioen te worden. Nou wij als supporters en trouwe fans kunnen hier heel goed aan wennen.  Zeker als we dit telkens met jullie mee mogen vieren. Wij hebben allemaal genoten van de wedstrijden, en ook van het feestje  bij de langspier. Goed geregeld. Laten we hopen dat jullie inzet en teamspirit beloont wordt en dit mooie team volgend seizoen weer samen punten kan gaan pakken.

 

Ayman, Caelen, Jasper,  Kjell, Lotte, Milan, Niels, Noud, Tessa, Yasser, Karel,Roger en Richard bedankt voor een prachtseizoen! En ook zeker Rowan, als keeperstrainer.

 

 

{*