Goed begin is het halve werk

Monique, 02-12-2018

Boxtel, 1 december 2018.

 

Boxtel jo11-3 – Emplina jo11-2

 

Een goed begin is halve werk

 

Emplina is al fanatiek aan de warming-up als ODC nog de bemoedigende woorden van de coaches ontvangt. Dan is ODC er ook klaar voor, en hoe. Nog voordat pen en papier ter hand zijn genomen ligt de 1-0 er al in. Niels onderschept de bal vanaf de aftrap, ziet de ruimte, vindt Lotte en bam, 1-0. De volgende aftrap is bijna een herhaling, onderscheppen, ruimte vinden, passen, schiet, net naast. Jammer genoeg gaat ook de corner van Milan via Ayman net naast. Maar de werklust is er. Ayman zet zijn snelheid in en weet de bal binnen te houden, hij zoekt, en ziet Yasser mooi vrij staan, Yasser haalt uit, maar de keeper is alert. De kansen liegen er niet om in het begin van de eerste helft. Yasser en Lotte vinden elkaar, Caelen pijlsnel de ruimte in. Maar Emplina let op. Toch is het weer die pijlsnelle Caelen die de bal behendig terugverovert. Als Niels dan de bal in zijn voeten krijgt en aanhaalt…..gaat hij net over. Uiteraard wil Emplina het Kjell ook moeijlijk maken. Maar hier steekt Noud een stokje voor. En past de bal weer goed naar voren. Tessa is inmiddels ook wat doorgeschoven, en ruikt haar kans, schiet van afstand, net naast. Gelukkig is Milan wel achterin gebleven. En houdt daar keurig overzicht, en onderschept de Emplina aanval. Niels en Jasper laten dan een schitterend staaltje voetbal zien, vinden elkaar precies, als de bal dan voor Lotte wordt klaargelegd, let ze helaas niet goed op. Gelukkig ziet Niels draarna meteen de ruimte en benut deze moeiteloos, 2-0.  Het voetbal zit er vandaag wel in. Caelen en Niels tikken mooi over, een prachtige voorzet van Caelen, maar ook de pass van Milan op Jasper is er 1 voor in de boeken. Toch eerst de time-out.

Het voetbal gaat meteen weer van start. Caelen staat zijn mannetje en laat zich niet wegzetten langs de lijn, met een mooie voorzet op Jasper als resultaat, net over. Door opnieuw goed werk van Caelen is de volgende kans voor Niels. Yasser is als multi inzetbare speler nu zijn taak al spits ook prima aan het uitvoeren. Mooi om te zien hoe ze elkaar de bal ook gunnen. Natuurlijk gunt ook Emplina zichzelf een goal. Maar als Kjell duikt en zich mooi lang maakt, gaat deze bal mooi naast. Weer de beurt aan ODC. Noud bouwt mooi op, Jasper, Niels vrij in het midden, pass op Ayman dan…. Nog even geduld. Dan gaat uiterraard Emplina het weer proberen, maar Noud staat zijn mannetje en Tessa s timing is prima, dus krijgen geen kans. Als de Emplina keeper uittrapt vangt Niels deze bal behendig op. (de zijnlijn van Emplina vondt dit niet bijzoder aangezien zei Niels wel in jo16 hadden geschat. En hij is toch echt pas 10!) Niels legt deze klaar voor Lotte, en er volgt een nonchalant tikje, maar wonderbaarlijk genoeg valt hij in de goal, 3-0. De corner van Emplina brengt de rutstand op 3-1.

 

De tweede helft start iets rustiger. Het gaat iets meer op en neer. Tot de prachtige voorzet van Milan daar verandering inbrengt, Niels krijgt de bal voor de voet en schiet de 4-1 binnen. Als Emplina gevaarlijk lijkt te worden is daar Caelen die de verdediging komt versterken. Ayman neemt de bal mooi mee naar voren en resulteert in een mooie voorzet, toch eerst een time-out.

Na de timeout is het Milan die meteen zijn lichaam juist gebruikt, en zo de bal verovert. Hij past naar Jasper, die vindt Caelen, mag hij nu dan zijn welverdiende goal maken? Nog niet…..Jasper dan van afstand,….nog niet. AlsNoud de bal langs de lijn meenemt en Cealen een intrap verdient vindt is het zover.  Hij dribbelt de bal in en bam, in de korte hoek, 5-1.  Jasper probeert het nog een keer vanuit de draai, maar de keeper houdt de bal.. gelukkig is achterin de controle prima. Milan  past beheerst naar voren. En dan daar toch de mooie volgende goal van Jasper, 6-1 mag hij binnentikken op aangeven van Caelen.Als Milan de corner keurig bij Tessa in de voeten legt, gaat deze net naast. En als je het het minst verwacht is het Emplina die de einddstand op 6-2 zet.

 

Volgende week opnieuw Emplina, maar dan ander team, andere plek. Spelen uit om 8.30.

{*