Het is er even niet en dat is ook goed!

Margharita, 14-04-2019

Zaterdag 13 april 2019

Zwaluw VFC JO-3 – ODC JO11-3

Om 09:00 uur verzamelen we bij ODC om af te reizen naar Vught. Het ziet er lekker uit, maar schijn bedriegt. Er staat een hele koude wind. Ook zijn we nog eens onderbemand want we moeten Niels missen, die is ziek, maar met goede hoop stappen we in.

Aldaar aangekomen warmt de zijlijn zich even op met een koffietje en warmen de coaches de kids op in de kleedkamer. Veld 5 here we come. We zijn dik op tijd dus de kids trappen zich lekker op hun gemak in en met een banaan, banaan, banaan we gaan er tegenaan zijn we er allemaal klaar voor.

Even is het aftasten en wordt er heen en weer gespeeld, maar dan is het Zwaluw dat uitbreekt en door de benen van Kjell de 1-0 scoort. Mmmm dat is jammer maar kom op. Vooruit roepen de trainers, zoek je kindje…… en dat doet Caelen. Hij maakt zich los en rent weg. Lotte loopt geweldig mee maar kan hem net niet binnen tikken. Mooie kans. Er is echter geen tijd te verliezen, want we zijn alweer op de helft van ODC beland. Jasper tikt hem weg naar Yasser, maar de bal komt niet aan. Ayman pakt de bal over nadat Zwaluw had ingetrapt, hands roept Jasper, maar de scheids ziet niks. Kom op, zoek je kindje vooruit nou…. de coaches hebben het er maar druk mee. Wat een fantastische blok van Kjell op Tessa die samen de 2-0 voorkomen. Weer wordt er heen en weer gespeeld, de scheids loopt in de weg, met een spagaatsprong springt deze over de bal…..tja! Lotte dan ja, nee Ayman? Ja, nee de bal wil er maar niet in. Jasper staat vrij en geeft hem aan Caelen ja, nee Lat. En Zwaluw breekt weer uit en speelt over en speelt ons een beetje weg en dus valt hij dan toch de 2-0.

Kindje zoeken kom op nou…..Jasper, maar de bal stuitert van zijn voet. Tessa is er gelukkig weer om met een mooie blok Zwaluw te storen. Maar weer valt hij de 3-0. Koppies gaan een beetje neer, maar ook de zijlijn blijft aanmoedigen. Kop op en gaan.. Maar nee hoor de 4-0 valt al binnen de minuut na de 3-0. Pffff Time out, even rust. Dan komt ook nog het nieuws binnen dat Lotte toch nog teveel last heeft van haar blessure. Wat vervelend is voor ons, is nog meer vervelend voor haar. Nog 2 maanden hoorden we, hou vol Lotte.

Gaan we weer, Kjell komt uit zijn goal, maar kan geen 2 spelers van Zwaluw tegenhouden dus daar is de 5-0. Een harde knal op Kjell maar die staat zijn mannetje en weet hem deze keer wel tegen te houden. Milan stuurt de bal met Noud weg. Wat een mooie voorzet en Noud speelt gewoon 2 man voorbij. De kleine grote man zigzagt over het veld en haalt er een corner uit. Yasser schiet op Jasper, die past hem naar Lotte en die knalt hem er gewoon keihard in. Boem 5-1. Nog maar 4 roepen wij… J Milan en Noud helpen Kjell de 6e goal tegen te houden, maar het gaat zo snel dat de 6e goal toch valt.. Het valt niet anders te omschrijven dan wat “gefrot” wat ervoor zorgt dat 7-1 ook valt. Alles wat kan mislukken mislukt. Caelen wordt nogal hardhandig omgeduwd en dus een vrije trap. Milan knalt hem op goal, maar daar is weer die keeper. Rustig blijven en je kindje zoeken……..Na de rust zien we dat Zwaluw een schoen mist en op zijn gemak trekt de jongen deze weer aan. Geeft niks hoor wij wachten wel. Tijd zat! Ayman, Yasser Jasper…..jammer. Zwaluw breekt weer uit en hup daar is dan ook nog de 8-1. Milan mag een corner nemen, maar helaas is er niemand die hem binnentikt. Vrije trap omdat nu Yasser onderuit wordt gehaald. Milan gaat klaar staan en knalt hem andermaal op de goal en nu valt hij wel 8-2.

Het is jammer te zien dat het juichen, ondanks de achterstand, niet meer zo aanwezig is. Weer een corner Milan neemt hem, jammer, maar mag het nog een keer doen. Weer jammer.

Het lukt maar niet. Yasser haalt uit en knalt hem binnen 8-3. Zwaluw wisselt van keeper en Yasser krijgt voetballes van de scheids??? Met verbazing staat de zijlijn dit aan te kijken. Toch wat verslapt en nog niet bij de les zorgt voor de 9-3. Caelen knalt hem nog maar eens een keer op de paal. Hoe is het mogelijk dat het allemaal niet lukt. En intikken niet, het overspelen niet….. En ja hoor daar is ook de 10-3. Dan breekt Zwaluw nog maar eens een keer uit, maar deze keer knalt Kjell hem mooi naast de goal. En wat doet onze vriend de scheidsrechter, die geeft een penalty ???? Hoe dan en waarom dan, we weten het tot op de dag van vandaag nog niet. Kjell gaat klaar staan en wat denkt u, hij stopt de penalty. Kjell de kanjer!

Maar de 11-3 en ook 12-3 valt snel achter elkaar. Ongelofelijk wat een uitslag.

Het is er even niet, de flow. Maar lieve spelers van JO11-3 geef niet op. Na een dip volgt ook weer een piek. We moeten hier even doorheen, dus probeer hier van te leren. Het is er gewoon even niet en dat is ook goed! Je kunt niet meer doen dan hard werken en dat doen jullie allemaal. De zijlijn en coaches zijn trots op jullie. Op naar de volgende wedstrijd, die is echter pas op 4 mei tegen Audacia JO11-1 thuis. Hop, hop, hop gas erop!

Maar eerst even lekker vakantie vieren. Fijne Pasen iedereen!

Einduitslag 12-3          

{*