Hoe hoog leg jij de lat?

Molly, 02-06-2018

Het volledig team staat op zaterdag 2 juni heel vroeg op voor de uitwedstrijd tegen Den Dungen. In een gezellige ambiance worden we in Den Dungen ontvangen, want er wordt een Mini-toernooi gehouden waar ODC goed vertegenwoordigd is. Voor allebei de ploegen zijn volop supporters aanwezig.
ODC start met Tira en Sawan voorin, Mourad en Inge op het middenveld en Pleun en Timme in de achterhoede. Er wordt lekker gebald door beide partijen. Het Boxtelse team heeft aanvankelijk meer balbezit en kansen. Het ontbreekt wel aan communicatie en geluk bij het afronden. Totdat Mourad de 0-1 maakt. Dan maken Jelte, Jamaleddin en Kris hun opwachting en worden aanvallen opgezet in diverse combinaties. Óók verdedigend moeten ze volop aan de bak, want Den Dungen is duidelijk uit op punten vandaag. Het is opnieuw Mourad die scoort voor ODC uit één van zijn mooie acties. Het weerwoord van de groen-witten laat echter niet lang op zich wachten, dus we gaan met 1-2 de rust in.

Na wat drinken, fruit en peptalk gaan de tricolores vol voor de aanval. Al na een paar minuten klinkt de lat. Klang! En dan de paal. Klong! En opnieuw de lat. ODC wil loon naar werken en het rijtje deze competitie voltooien met een overwinning, maar de gelijkmaker ligt gevaarlijk op de loer. Gelukkig ligt bij de tegenstander de lat ook op zekere hoogte. Klong! En nog eens! En nog eens de paal. Oef wat spannend; tot de laatste tien minuten kan het nog alle kanten op en moet vooral keeper Loek nog zwaar aan de bak.
Ten slotte laat dan Sawan eindelijk het net bollen. De 1-3 is een feit en tevens de overwinning. Boxtel is los en laat er geen gras meer over groeien. Tira scoort nog 1-4 na een mooie solo als kersje op de taart.

Bijna is het tijd om de voetbalschoenen aan de latten te hangen. Volgende week zaterdag zijn we bij het pannenkoeken-toernooi in Dongen en we sluiten daarna een mooi seizoen af met Duckydag.

{*