Is de druk te weerstaan…….

Monique, 03-11-2018

Wilhelmina jo11-4   – ODC jo11-3

 

Een hele koude en hele vroeg octend. Maar liefst om 7.45 uur (ja u leest het goed)mag jo11-3 aantreden voor vertrek naar den Bosch. Aldaar zal om 8.45 de aftrap plaatsvinden. Er is afgelopen week fel getraind.  Ook hebben de coaches het team sterk toegesproken. Zelfs zijn er mooie beloftes gedaan. Menigeen kwam woensdag thuis met een mooi verhaal over friet bij winst. Dus het belooft een mooie dag te worden.

 

Met volle overtuiging wordt er begonnen aan de wedsrtijd. ODC zoekt de aanval goed op. Aymen vanaf de buitenkant, net naast. De intrap van Milan vindt Niels, en hij past op Aymen, maar dit had de keeper helaas ook gezien. Als Wilhelmina de aanval opzoekt, neemt Niels deze behendig over. ODC vindt elkaar, jammer genoeg ziet Lotte niet dat Aymen vrij staat, en schiet zelf maar treft de keeper. De voorzet daarna mist wederom de overtuiging helaas. Niels dan van afstand….., nope. Maar men geeft niet op, Caelen zet prachtig voor, maar ook niet. Dan wordt uit het niets ineeens Wilhelmina gevaarlijk. Hun spits tikt moeiteloos iedereen voorbij en schiet, maar Noud redt. Opnieuw ODC, Caelen mooi op Yasser, bam…..weer niet, Caelen zelf dan…..helaas, Aymen van afstand ook niet. Uiteraard is het dan wel raak voor Wilhelmina, 1-0.

Tijd voor een time-out, dat is wel nodig na al deze kansen zonder resultaat. Wat de woorden van de coaches precies waren weet ik niet, maar het lijkt te werken. Caelen werkt kei hard, zoekt de aanval op. Aymen verzorgt een keurige voorzet op Yasser, en hij tikt netjes de 1-1 binnen. Als Wilhelmina richting Noud komt is Kjell alert. Hij zet een mooi blok en voorkomt zo dat ze gevaarlijk worden. Dan zien we waarom we zo vroeg zijn opgetaan. Schitterend voetbal, Jasper vindt Yasser, vervolgens naar Aymen, mooi over gespeeld. Dan maakt Jasper meters langs de lijn, gevolgd door een hele mooie pass op Yasser. Terug op Jasper en…..keeper houdt. Gelukig houdt Niels ook het hoofd koel en voorkomt de Wilhelmina aanval. Als de intrap netjes bij Lotte in de voeten komt haalt ze niet uit, maar geeft de bal aan Aymen, schot……net over. Als Wilhemina intrapt neemt Jasper dit behendig over en werkt zich richting goal, maar weer die keeper. Corner van Milan dan…..nee.  Niels dan, flinke meters gemaakt, en schiet…..net naast. Gelukkig blijven ze echterin alert. Tessa stapt in daar waar het moet en kan de bal zo meegeven aan Caelen. Dan net voor rust, Milan vanaf de zijlijn, een bijna goal.

Rusten met een 1-1 stand is zeker niet slecht, maar wel eigzins jammer als de kansen er wel zijn. Maar juist die kansen geven hoop voor de tweede helft.

 

De corner van Milan mag nog niet tellen.  Maar de aanval van Wilhelmina wordt door Jasper snel omgezet naar aanval voor ODC, hij vindt Caelen moeiteloos. Japser schiet nog zelf, maar niet in de kruising, maar erop helaas. Dan is daar toch de goal , Milan dribbelt in vanaf de zijlijn en schiet schitterend binnen 1-2. Dan regent het opnieuw kansen, Lotte rakelings naast, Jasper net over. Als er een schitterende voorzet volgt van Aymen, mist Lotte opnieuw de overtuiging. Yasser tikt behendig 4 man uit, maar krijgt de bal net niet voor de goal. Niels dan……ook net naast. Dan is daar supersnelle Caelen vanaf links, hij ziet Kjell mooi vrijstaan, en past op maat. Ook daar ontbreekt weer net de kracht. Als er dan toch de goal valt valt hij helaas aan de verkeerde kant, 2-2. Zou de time-out nu weer het verschil kunnen gaan maken?

Jasper bouwt op langs de lijn, vindt Niels, weer over. Als Niels vervolgens de bal snel van Wilhelmina afpakt en de aanval zoekt, resulteert dit in een corner, dat is ook het enige resultaat.  Er wordt wel gevoetbald, maar de overtuiging is er niet altijd, zou de druk van de frietjes ODC fataal worden? Milan, naar Kjell, Yasser…….nee hoor, weer die keeper. Dan de mooie voorzet van Niels, met Jasper en Lotte vrij voor de goal moet dit lukken. Maar weer die ontbrekende overtuiging. Wilhelmina heeft die wel, elke bijna kans van hun is raak, dus ja 3-2. Als Noud dan kort daarna mooi redt blijft een verde nederlaag bespaart. Helaas maken de 2 kansen van Lotte er ook geen gelijkspel van.

Misschien is het de kou, het vroege tijdtsip, of zaten ze in gedachten al aan de friet? Aan de kansen lag het zeker niet, maar een beetje gebrek aan overtuiging zou wel eens mee kunnen spelen. Benieuwd wat de coaches nog voor troeven in huis hebben om hun selectie op scherp te zetten. Maar wordt vervolgd…..

 

Volgende week spelen we om 9.30 op het Hoofdterrein vriendshappelijk tegen OJC.

De volgende competitiewedstrijd is 17 november, thuis op onze vertrouwde stek, om 8.30 uur tegen Nemelaer. Dan kunt U weer op een verslag rekenen.

 

{*