JO11-2 strijdend ten onder

Emiel, 16-02-2019

Vandaag zaterdag 16 februari een uitwedstrijd om 10.00 uur tegen de zwaluw.
Een mooie zonnige ochtend. Nog even warm draaien, extra scheenbeschermers zoeken, sokken die over zijn en jacks die weer op rare plaatsen gevonden zijn is iedereen weer compleet in tenue aanwezig. Kan odc zich herpakken na de nederlaag van vorige week ? Zwaluw had gewonnen en gaat met vol vertrouwen de wedstrijd in. De kwaliteiten zijn aanwezig bij odc en zoals de trainer zegt : hou het simpel !!
De scheidsrechter betreed het veld wat betekend dat de wedstrijd kan beginnen. De opstelling is bekend en we kunnen beginnen.
Nog even handjes schudden en daar is dan het fluitsignaal. Zwaluw zet meteen druk na het aftrappen van odc, een foutje in de communicatie van odc waar de zwaluw op af legt en zo na 10 seconden al scoort en daarmee staat de zwaluw met 1-0 voor. Odc herpakt zich goed en laat zien dat ze de drive hebben om te winnen. Ze veroveren mooi de bal alleen verliezen daarna ook snel de bal. Een aanval van odc wordt gesmoord en wat rest is een corner. Een bal komt voor en appie schiet net langs. Direct daarna komt de zwaluw er snel uit maar schieten hoog over. Odc is zoekende naar de vrije man in het eerste kwart. Een snelle ongelukkige tegengoal is waarmee de eerste 15 minuten eindigen en kunnen de trainers wat herschikken en tips geven. Benieuwd wat het tweede kwart brengt ? Wij zijn er voor u live bij. Het tweede kwart is een lichte overwicht voor odc maar tot scoren komt het helaas niet. De zwaluw is fysiek wat sterker en voor sommige overtredingen mag best gefloten worden maar het is ook een contactsport. De laatste minuut van de eerste helft levert odc nog een corner op maar helaas komt hier geen kans uit en fluit de scheids voor het einde van de eerste helft. Een korte bespreking en de tweede helft kan beginnen. Helaas is het begin een kopie van de eerste helft en staat het snel 2-0 voor de zwaluw . Odc zal zich wederom moeten herpakken. Er komen wat kleine kansjes maar komt niet echt onder de druk van de zwaluw uit. Helaas valt ook de 3-0 en lijkt het er op dat de punten in Vught blijven. Vlak voor het einde van het derde kwart valt zelfs de 4-0 en is het lot wel bezegeld. Is het de 2de klasse is het dat ze niet staan zoals vorig seizoen ging. Waar het in zit is wellicht moeilijk te zeggen maar verliezen is pijnlijk en geeft wat negatieve sfeer in de groep. De kopjes moeten rechtop blijven en odc zal moeten blijven vechten. Een kleine aanpassing en odc gaat het laatste kwart in. Aanmoedigingen vanaf de zijlijn en coaching vanaf de andere kant geven odc toch een kleine boost en resulteert in een goal voor odc en zo is de eretreffer een feit en staat het 4-1. Odc blijft goed druk zetten maar tot een extra goal komt het helaas niet en zo eindigt de tweede wedstrijd ook helaas in een nederlaag voor odc. De eerste volgende wedstrijd is pas 9 maart thuis tegen ojc Rosmalen maar komende zaterdag zal er nog iets georganiseerd worden wat nog met iedereen gedeeld zal worden. Tot zo ver deze verslaggeving langs de zijlijn in Vught met de zon in de rug en iedereen een fijn weekend.

{*