JO12-1 naar bekerfinale!

Vanisha, 10-05-2018

ODC JO12-1 naar de finale!

Afgelopen dinsdag stond voor ODC JO12-1 de halve finale uit tegen Taxandria JO12-1 op het programma.

 

Op deze zonnige dag werd de aftrap om 18.30u genomen op het hoofdveld van Taxandria. De wedstrijd begon met een goede aanval van de tegenstanders, de bal werd mooi onderschept door Bente. ODC kwam met een counter, dit verliep goed totdat er een overtreding werd gemaakt en ODC een vrije trap kreeg, helaas werd deze door de keeper gepakt. Niet veel later kwam Jochem aan de bal en met een mooie pass op Sander werd de 0-1 gemaakt! Het balbezit kwam tot een einde en Taxandria kon daar mooi van profiteren, ze maakten een doelpunt waardoor de stand 1-1 werd.

Na de 1-1 was er een drinkpauze voor beide teams. Deze drinkpauze gaf ODC weer extra kracht. De hervatting begon met een ingooi op Jochem, deze speelde de bal direct diep op Sander, en Sander passeerde de keeper perfect: 1-2! Dat was nog niet alles, want met goede balcontrole van Sander die de bal vervolgens naar Jochem passte viel de 1-3! De tegenstander kwam aan de bal en schoot op doel, de bal werd tegengehouden door Stijn. ODC was nu weer aan de bal en creëerde een mooie aanval, er kwam een lobje die in het doel leek te belandden, helaas haalde de tegenstander de bal net voor de lijn weg. De tegenstander kreeg nog een aantal kansen die door onze verdediging goed werden tegengehouden. Ook bij ons moest Mart hierbij nog een keer de bal van de lijn halen.

 

Hierna werd het rustsignaal gegeven. De spelers kregen even tijd om een slokje te drinken en te rusten. Natuurlijk kregen ze ook nog wat tips en complimenten van de trainers.

Kort na de rust werd de 2-3 gemaakt, maar geen paniek ODC kreeg weer veel kansen en nadat de bal wat heen en weer over het veld was gegaan maakte Sander de 2-4! De tegenstander wist dat ze nu hard aan het werk moesten en waren een aantal keer erg gevaarlijk, maar de verdediging en keeper van ODC wist de tegenstander te stoppen. Toch werd de 3-4 gemaakt en niet veel later ook de 4-4.

Nog 5 minuten te gaan. Taxandria had de laatste 2 ronden in de beker al op strafschoppen gewonnen, dus zij weten hoe dat werkt. De tegenstander en hun supporters gingen helemaal uit hun dak. Wat was het toch spannend! Toch kwam ODC in de laatste paar minuten heel gevaarlijk op de helft van de tegenstander, Willem maakte de 4-5 en niet veel later de beslissende 4-6 door Daniël: na een ingooi schiet Bente de bal hoog richting het doel van de tegenstander, de bal stuit over de keeper, deze lijkt hem alsnog te pakken, maar Daniël let goed op en kan de bal nog net een extra tikje geven. ODC JO12-1 gaat naar de finale!

Er werd door heel het team goed samengespeeld. Wat was dit een mooie spannende wedstrijd, het publiek heeft genoten van de kansen én de doelpunten!

 

 

{*