JO8-1 laat zich van zijn beste kant zien

, 07-10-2017

Susanne, 07-10-2017

 

ODC laat zich van zijn beste kant zien!

Vanmorgen toog het ODC-team met supporters naar Den Bosch voor een wedstrijd tegen BVV. De wedstrijd was zeer laat bekend, omdat de KNVB dit team pas deze week aan onze competitie toevoegde. Helaas moesten we een vriendschappelijke wedstrijd tegen Berken-Enschot hiervoor afzeggen. Ondanks dat we Julian moesten missen, gingen we vol vertrouwen op pad. De jongens hadden er veel zin in!

Bij aankomst bleek dat BVV nog wel moest wennen aan de nieuwe regels. Ze hadden keurig een veld uitgezet en de lijnen op het veld gespoten. De goals waren echter te klein. ODC hielp uiteraard mee om de goals om te wisselen. Zo konden we dan toch goed van start.

Mees was keeper tijdens de eerste helft. Hij moest meteen aan de bak, omdat BVV de eerste actie maakte en er een corner uitsleepte. Die ging gelukkig naast. ODC antwoordde meteen met een tegenactie. Lars nam de bal mee langs de zijlijn en gaf een voorzet aan Deen. Die miste helaas, maar het begin was gemaakt!

In de eerste minuten waren er zowel kansen voor ODC als voor BVV. Maar dan weet Deen via de zijkant de bal aan Florian aan te geven en valt het eerste doelpunt van de wedstrijd. BVV komt meteen terug en weet de bal in ons doel te leggen. Gelukkig schiet Lars ons kort daarna op voorsprong (1-2) en geeft Simon een mooie voorzet aan Florian zodat we uitlopen naar 1-3.
Ondanks de voorsprong van ODC, blijkt het geen gemakkelijke tegenstander. Toch houden onze jongens overtuigend stand en blijven ze hun eigen spel spelen. BVV komt terug, maar Mees houdt de bal uit het doel met een mooie redding. Ook Tren weet de doorgang naar het doel te blokkeren en zorgt ervoor dat de corners van de tegenstanders onbenut blijven. Lars weet een paar keer een goede actie te maken, maar het blijkt lastig om echt door te breken. De tegenstanders blijven stevig aanvallen. Dan lukt het Lars toch weer om de bal langs de zijkant naar Simon te krijgen en valt de 1-4. De tegenstanders maken in de minuten erna twee doelpunten, dus de stand in de rust is 3-4.

In de tweede helft staat Florian onder de lat. ODC gaat meteen in de aanval. Simon weet heel behendig langs de verdedigers heen te komen, maar helaas heeft de keeper zijn schot op doel gestopt. BVV komt terug en lijkt gevaarlijk richting ons doel te komen. Gelukkig staat Mees als verdediger zijn mannetje en wordt de aanval in de kiem gesmoord. Maar BVV blijft aanvallen en Tren en Mees verrichten samen een paar mooie verdedigingsacties. Ondanks dat moet Florian opeens ingrijpen als keeper en dat doet hij met verve! Hij onderschept de bal en de kansen zijn ineens gekeerd. Simon weet een paar kansen te creëren en na een paar keer lukt het hem om de 3-5 op het scorebord neer te zetten. Hierna blijft ODC druk zetten en weet er een paar corners uit te halen. De tegenstanders hebben hun handen vol aan de verdediging en worden nog feller. Onze jongens laten zich niet verleiden door het agressieve spel van de tegenstanders, maar houden zich aan FairPlay. Deen weet de  ‘duwgrage’ tegenstander regelmatig weg te spelen door zijn behendigheid en snelheid met de bal. Onze jongens blijven maar doorgaan en dan weet Lars een mooie voorzet tegen geven aan Simon en die scoort 3-6. Dat kunstje doen ze vervolgens ook andersom zodat Simon een voorzet geeft aan Lars en die maakt de 7e goal. De kansen blijven maar komen bij ODC en Deen scoort nummer 8.
BVV is even weg kwijt en Tren weet na een paar corners de voorzet te geven aan Simon en die draait de bal met een prachtig schot in het doel: 3-9.
BVV komt nog even terug. Florian weet met een mooie redding de bal uit het net te houden. Toch komt BVV nog op 4-9.
Als de wedstrijd is afgelopen zijn we blij met de overwinning, maar vooral trots op onze jongens. Ze hebben het super gedaan!

{*