Kans op een prijs verkeken

Sjef, 12-05-2019

Kansen op een prijs verkeken na nieuwe nederlaag

De wedstrijd tussen BVV en ODC was er eentje van aanpikken of afhaken. De tricolores verloren in Den Bosch met 3 - 2 en zijn daardoor definitief afgehaakt in de strijd om een prijs. Sjoerd van Lokven en Lex van den Biggelaar zorgden voor de Boxtelse treffers. Door het verlies moet ODC de derde plaats op de ranglijst nu delen met Nieuwkuijk. Beide ploegen hebben 39 punten uit 24 wedstrijden.

Door de nederlaag tegen Nieuwkuijk verloor ODC vorige week de strijd om de tweede periodetitel. Om nog kans te maken op een prijs - de titel of een plek in de nacompetitie - mocht er in Den Bosch zeker niet verloren worden van de nummer twee BVV. Trainer Carlo Vorstenbosch kon door blessures niet in de sterkste opstelling beginnen. De tricolores begonnen slecht want binnen vijf minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Dylano Dekker rondde voorbereidend werk van Emin Balta af waarna Jordy van der Zande het nakijken had: 1 - 0. ODC kon daar weinig tegenover stellen. Pas na 24 minuten ontstond het eerste doelgevaar waarbij Sjoerd van Lokven op BVV-keeper Fahd Bouchti stuitte. Vijf minuten later verdubbelde BVV de voorsprong. Guillermo Le Couvreur rondde een voorzet van Imad Hamria af: 2 - 0. Daarna kreeg ODC wat kansen. Eerst schoot Aerd van Brunschot in kansrijke positie nog naast het Bossche doel maar vlak voor rust was het wel raak. Na goed voorbereidend werk van Joep van der Meijden werkte Sjoerd van Lokven de aansluitingstreffer binnen (2 - 1). Meteen daarna leken de tricolores op gelijke hoogte te komen. Via de kluts raakte Frank Kuppens de lat waarna de rebound van Van der Meijden op miraculeuze wijze door keeper Bouchti onder de lat vandaan werd getikt.
Direct na rust kwam ODC alsnog op gelijke hoogte. Stijn Smulders bereikte Lex van den Biggelaar die van afstand verwoestend uithaalde: 2 - 2. Helaas kon de Boxtelse ploeg deze staand niet lang vasthouden. Vijf minuten na de gelijkmaker kon doelman Van der Zande de bal niet klemmen en was Le Couvreur er als de kippen bij om de 3 - 2 binnen te schieten. In laatste fase deed ODC er alles aan om weer langszij te komen maar het zat de ploeg niet mee. Tot twee keer toe stond de lat een nieuwe treffer in de weg. Het bleef daardoor uiteindelijk bij 3 - 2 waardoor ODC nu definitief is afgehaakt.
Het seizoen gaat daardoor als een nachtkaars uit. Dat is jammer maar het is niet anders. Met nog twee wedstrijden te gaan is het nu zaak om het seizoen op een waardige manier af te sluiten. Volgende week zondag speelt ODC de voorlaatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Zwaluw VFC. Er wordt om half drie afgetrapt.

{*