MO15-1 Kampioen!

Susan, 16-12-2018

MO15-1 KAMPIOEN!!

Wat er vooraf ging aan het kampioenschap!! 
Vorig seizoen is dit meidenteam begonnen. Waar de meiden voorheen speelde in gemengde teams waren er nu voldoende meiden om te starten als MO15-1. 
De eerste helft van het seizoen 2017/2018 was het vooral wennen aan elkaar en met elkaar veel leren.

Waar ze in de najaarscompetitie nog ergens in de middenmoot eindigden, werden ze in de voorjaarscompetitie KAMPIOEN!! 
Dit had echt niemand verwacht aan de start van het 1e seizoen als MO15-1.

Na spelerswisselingen in de zomerstop, er gingen er weg en kwamen er bij, begonnen ze weer vol vertrouwen aan de bekercompetitie. De eerst 3 wedstrijden werden Allemaal gewonnen. Dit gaf weer een goed gevoel en vol vertrouwen begonnen ze aan de competitie.
De 1e wedstrijd was uit tegen FC Tilburg. Dit was vorig seizoen ook al een goede tegenstander dus ze waren voorbereid. Deze wedstrijd werd op het laatste moment 
Door een geweldige vrije trap van Evie Schoenmakers gewonnen met 1-2. De 1e 3 punten waren binnen.
De meiden bleven hun wedstrijden winnen, soms was het echt met minimaal verschil in zeer spannende wedstrijden. Soms was de overwinning wat gemakkelijker. 
2 keer per week werd er door de meiden fanatiek getraind. Op maandag werden ze door Ilco en William getraind, op woensdag kregen ze training van 3 meiden uit Dames 1, nl. Rachel, Fenna en Susan. Af en toe werd er getraind met Dames 2 om meer te wennen aan het fysieke spel.

In de competitie werd het steeds duidelijker welke clubs er mee deden om het kampioenschap. SBC MO15-1 was ook hard op weg om een gooi naar het kampioenschap te doen.
Echter hadden zij 2 wedstrijden gelijk gespeeld. Dat betekende dat ODC MO15-1 4 punten los stond van de nummer 2 SBC. Op 1 december reisden we af naar SBC! 
Bij winst zouden ze nl. vandaag al kampioen kunnen worden. Daar was iedereen zich van bewust, maar het was ook duidelijk dat er eerst gewonnen moest worden. 
Iedereen was erg gespannen en vanaf het moment van de aftrap ging het al mis. SBC scoorde na 30 seconde al 1-0. ODC was nog niet eens begonnen aan de wedstrijd en SBC stond al voor. Deze klap zijn ze hele wedstrijd niet meer te boven gekomen. Alles wat er niet goed kan gaan in een wedstrijd gebeurde vandaag. 
Deze wedstrijd werd verloren met 2-0. Dit was de 1e competitiewedstrijd die in 2018 werd verloren.
Die klap kwam hard aan.

Echter niet teveel getreurd, SBC stond nog steeds 1 punt achter ons. Dus de opdracht was simpel, de komende 2 wedstrijden winnen en dan ben je alsnog KAMPIOEN.
De 1e van die 2 wedstrijden werd gewonnen met 3-0. Dus in de laatste wedstrijd zou het moeten gebeuren. Gelukkig was het een thuiswedstrijd tegen de nr. 8 uit de poule.
Echter de meiden van Nuenen MO15-1 waren zeker niet van plan om onze meiden zomaar kampioen te laten worden (In de voorjaarscompetitie van 2018 waren zij ook al de tegenstander in onze kampioenswedstrijd). 
Onze meiden stonden strak van de spanning, het 1e kwartier speelden ze ronduit slecht, en de rest van de wedstrijd was ook niet zoals ze normaal speelden. 
Daar was uit het niets in een hoekschop van Laura die er direct inging, 1-0. Wat een ontlading. De hoop was dat ze nu weer hun eigen spel gingen spelen. Even leek het erop dat het beter ging, echter was daar op slag van rust de 1-1. In mineur stemming gingen ze naar de kleedkamer. Er was veel publiek op de wedstrijd afgekomen en ondanks de enorme kou had iedereen het warm van de spanning.
De meiden begonnen wederom gespannen aan de 2e helft. Ze waren volop in de aanval echter een goal  bleef uit. Tot de 60e minuut, een mooi opgezette aanval lukte deze keer wel en met een hard Schot van Evie Schoenmakers werd de 2-1 binnen geschoten. Wederom een ontlading. Nu nog 10 minuten deze stand handhaven en dan is het kampioenschap een feit.
En dat is dus gelukt!! Na een zeer spannende (slechte) wedstrijd zijn de meiden van MO15-1 als enige team van ODC voor de winterstop KAMPIOEN geworden!!

Wij zijn enorm trots op deze meiden wat zij in 1 ½ jaar met elkaar voetballen geleerd en bereikt hebben. Met dank aan iedereen die hieraan heeft meegeholpen.

Krijg jij als meisje na het lezen van dit verhaal ook zin om te gaan voetballen. Informeer dan eens naar de mogelijkheden. Wij zijn op zoeken naar meiden die willen
Komen voetballen om zo meer meidenteams te kunnen maken en ook daar als ODC in te kunnen groeien.
Wie weet tot ziens.

Namens de speelsters en begeleiding willen wij alle toeschouwers bedanken voor hun komst! Dat zij de kou getrotseerd hebben om te komen kijken.
Voor iedereen fijne feestdagen en hopen dat 2019 net zo'n mooi seizoen mag gaan worden als dat we in 2018 beleefd hebben. Gewoon 2x KAMPIOEN geworden!!Foto'(s)

DSC_3268.jpg DSC_3323.jpg
{*