Narrow escape richting kampioenschap

Frans, 22-05-2018

Afgelopen zaterdag 19 mei moest ODC G2 het opnemen tegen de Moerse Boys G1 uit Zundert. De Moerse Boys kwamen met hun volledige sterke selectie al vroeg in Boxtel aan. En na een gedegen warming up gingen beide teams zeer gemotiveerd van start. Voor ODC was deze wedstrijd een belangrijke partij, omdat bij winst de titel nog in zicht was. En Moerse Boys vond het hun sportieve plicht om dit te voorkomen, gezien hun sterkste opstelling. Het was ODC die in het begin de beste kansen kreeg onder andere een corner genomen door onze specialist Anniek, waarbij Niels zijn hoofd niet  goed tegen de bal kreeg. Maar na een aantal afgeslagen aanvallen van ODC was het Dorus die de score opende in de 5e minuut en ODC op 1-0 zette. Even later werd een doelpunt van Moerse Boys afgekeurd , door de goed leidende scheids Erik, wegens een overtreding van ODC. Gelukkig werd deze vrij trap gekeerd door doelvrouwe Maarttje. Door een snelle uittrap van Maartje naar de vrijstaande Niels, die een mooie pass verstuurde naar Jardi die hier wel raad mee wist en de doelman passeerde met een onhoudbare schuiver in de 10e minuut, 2-0. Kansen bleven zich voordoen door het goede spel van ODC , Jaap die de bal toespeelde naar Niels en deze Anniek  de kans gaf om te scoren maar ze schoot de bal net over. Dorus had ook weinig geluk met zijn schoten die of keihard langs het doel gingen of in een mêlee van spelers afgeweerd werden. Nee aan de nodige kansen lag het niet om de voorsprong uit te bouwen. Ook kreeg Moerse Boys creëerde diverse doelrijpe kansen. Hun tactiek was alle ballen op hun sterspeler en spits die met zijn solo acties, zijn forse postuur, met goed voetbal en harde schoten de verdediging van ODC onder druk wist te zetten. Terwijl ODC nog diverse kansen om zeep had geholpen, kon het niet uitblijven dat Moerse Boys hiervan ging profiteren. En zo was het ook, de al eerder genoemde spits wist in korte tijd twee doelpunten voor zijn rekening te nemen, met zijn mooie spel, afgerond met doeltreffende schoten. 2-2. Toch was het ODC die de controle over de wedstrijd had, maar in deze wedstrijd heer en meester was in het missen van kansen. Het was enkel de spits van Moerse Boys die telkens gevaar wist te stichten, in de ODC defensie, mede door het te laat terugkomen van de spelers die het middenveld van ODC moest ondersteunen. Enigszins aangeslagen ging ODC de rust in met de gelijke stand , 2-2.

 

Na de rustperiode kwam ODC zeer gemotiveerd door hun coach Stefan, met opgestroopte mouwen de arena weer in. Maar meteen na de aftrap kreeg ODC al een domper te verwerken. Het was wederom de spits van Moerse Boys die aangespeeld werd en die de verdedigers van ODC kansloos liet en de overigens goed keepende Maartje het nakijken gaf 2-3. ODC hernam zich en creëerde diverse scorings- mogelijkheden die helaas geen doelpunten opleverde.  Wederom wist Moerse Boys  hiervan te profiteren , de befaamde spits wist met een snelle actie het alles op alles spelende ODC te rassen met een treffer 2-4. Wat nu volgde was een niet te voorspellen scenario met nog een kwartier te spelen, was het alsnog Dorus die na het missen van vele kansen zich toch nog beloond zag met zijn tweede doelpunt 3-4. ODC voerde de druk op maar Moerse Boys hield zich staande en wist in deze fase zelfs nog te scoren, met een doelpunt van hun spits ( zijn 5e ) die een in eerste instantie de afgeslagen bal door Maartje , nog in het doel wist te plaatsen. 3-5. ODC vocht terug en wist de aansluittreffer te scoren 4-5 door Dorus. Met nog enkele minuten te spelen was het toch weer Moerse Boys die 4-6 aantekende. De aanwezige supporters legde zich al neer bij deze uitslag, maar coach en de spelers gingen er nog vol tegen aan en niet tevergeefs. Het was Jaap die 5-6 scoorde en meteen na de aftrap, ging de goed spelende Dennis mee de aanval in en nam de 6-6 voor zijn rekening. En wegens blessures kwam er nog een tweetal minuten bij. En in deze tijd was het Jardi die zijn 2e doelpunt maakt en de eindstand bepaalde op 7-6. Zodoende is het kampioenschap nog in zicht en kan dit komende zaterdag bij winst op Viola in Alphen behaald worden. Dan kan er dinsdag 29 mei gefeliciteerd worden als het G-team het opneemt tegen de Veteranen van ODC om de Broer Willems Bokaal.

Een compliment is op zijn plaats voor Stefan ( zonder anderen tekort te doen ), de coach en trainer met zijn vertrouwen en positieve inbreng en overal inzetbaar in het afgelopen seizoen, met zijn staf ( en bestuur) en spelersgroep ( zoals wij zeggen onze deelnemers ). Uw verslaggever heeft de overtuiging dat Stefan als trainer/coach niet zou misstaan bij menige amateurclub. Dit mede vanwege zijn voetbal kwaliteiten en inzicht van het spelletje en de omgang met deze doelgroep en aanverwanten. Maar Stefan is G-voetbal en wij hopen dat hij dit nog lang zal blijven doen.

{*