Net naast, net over, net niet op tijd.

Monique, 17-02-2019

Boxtel 16 februari 2019,

 

ODC jo11-3  - FC Tilburg jo11-2

 

Net naast, net over, net niet op tijd.

 

Het is weer vroeg op de zaterdag ochtend. Dit blijkt ook als de selectie nog niet helemaal compleet is om 8 uur. Gelukkig is om half 9 wel iedereen wakker en kunnen we beginnen.

 

De eerste corner is voor Tilburg. Maar de eerste echte kans voor ODC. Op aangeven van Lotte kan Caelen schieten, jammer lat. Ook de pass van Milan komt mooi aan, maar geen resultaat. Als vervolgens Tilburg overneemt hersteld ODC keurig. Niels neemt de bal mee, komt vanuit de hoek met een scherpe voorzet. Lotte legt terug op Ayman. Het veld is nog net iets te glad.  Maar als Milan de bal voorgooit tikt Lotte hem binnen, 1-0. Dan lijkt het tij meteen te keren, Tilburg breekt uit, ook Tessa glibbert over het veld, maar herpakt zich en voorkomt de gelijkmaker. Als  Niels de bal klaar legt bij Ayman in de voeten, is de Tilburg keeper helaas alert. Maar ook Noud is alert, de verre uittrap van Tilburg vangt hij met gemak op, en zorgt dat ODC aan de bal blijft. Dan Ayman schitterende voorzet op Jasper, schiet…..net naast. Mooi een tweetje van Jasper en Noud, ook de loopactie van Niels resulteert in een mooie voorzet, maar gekluts voorin levert niks op.

Time –out.

Dan meteen Niels van afstand….. net naast. Gevaarlijke uitbraak van Tilburg, maar Kjell is kalm en alert. Tessa zorgt dat de bal naar voren gaat en ODC de aanval weer opzoekt. Kansen genoeg, goals blijven echter uit.

 

Rusten dan maar, kijken of dat helpt.

 

Het lijkt of het extra half uurtje Yasser goed heeft gedaan. Bam, uit het niets knalt hij de 2-0 binnen. Dit geeft moed, en dat is te zien. ODC is alert. Yasser jaagt daar waar hij kan. Langs de lijn is het Noud die mooie passt en hard werkt. En als Niel weer aanhaalt….. gaat deze er weer net niet in. Zoals de goal van Yasser uit het niets kwam, zo ook de aansluitingstreffer van Tilburg, 2-1. Gelukkig wordt de “indribbel” van Tilburg behendig onderschept door Caelen. Mooi op Yasser, schot….en nee.  Corner van Milan dan….. Weer nee. Het voetbal is nu even ver te zoeken. En vallen veel ballen stil, komen niet aan, en beetje “gefrot” her en der. Gelukkig houdt Noud het hoofd koel, en schiet beheerst naar voren. Kjell voorkomt met een mooie redding de gelijkmaker. Dan net voor de time-out Niels……nee  net voorlangs.

Laatste kwartier. Wat gaat dit brengen. De eerste kans is voor ODC. Eerst van afstand, dan van dichtbij. Jammer die paal staat in de weg. Dan ruikt Tilburg een punt, zij worden steeds gevaarlijker, en ODC steeds minder alert. Als Tessa genoeg stoort, mag ODC het nog proberen.. Milan op Jasper, werkt hard, maar loopt zich vast in de hoek, wel een verdiende corner. Als vanuit daar het resultaat uitblijft scoort Tilburg de gelijkmaker. Alle zeilen moeten nog worden bijgezet om een punt te behouden. Als je de kansen niet maakt is 2-2 een verdiende uitslag.

 

Volgende wedstrijd is pas 9 maart, om half 9 thuis tegen Willem 2. Hopelijk doet de polonaise iedereen goed, en kunnen we dan punten pakken.

{*