Nipte nederlaag G2

Frans, 11-03-2019

ODC G2 – NEVELO G1

 

In hun eerste wedstrijd in de voorjaar competitie verloor ODC kansloos tegen Rijen G1 met 0-7.

Vandaag weer eenG1 team Nevelo uit Oisterwijk. Een mooie gelegenheid om de punten in Boxtel te houden. Na een goede warming up en het traditionele handje geven begonnen beide teams aan de wedstrijd. Nevelo kwam sterk uit de start en wist al na 5 minuten een prachtige kans onbenut te laten. Maar in de tiende minuut was het wel raak en scoorde ze de 0-1 , na een afgeslagen aanval van ODC. Meteen na de aftrap was het wederom Nevelo die onze doelman Paul het nakijken gaf en de 0-2 aantekende.ODC kreeg in deze fase ook de nodige kansjes maar werden helaas niet omgezet in  doelpunten. Mede omdat ODC deze kansjes niet benutte gaf het Nevelo de guts om wat brutaler te worden en de druk op ODC opvoerde. Deze tactiek werkte en al snel volgde er na 20 minuten de 0-3. En vrij snel hierna moest de doelman toekijken hoe een geplaatst schot van de spits van Nevelo   beloond zag worden met een doelpunt en de stand op 0-4 wist te zetten.  Terwijl Nevelo wat gas terug nam kreeg ODC wat meer vat op de wedstrijd en kreeg enkele doelrijpe kansen waaruit Erwin

de aansluittreffer wist te scoren 1-4. Uit deze treffer putte ODC moed en kwamen er mooie solo acties van Mike die jammer genoeg geen doelpunt opleverde. Toch was het Erwin die uit een onverwachte situatie die bal voor zijn voet zag belanden en de bal met een geplaatste schuiver de doelman kansloos liet 2-4. Nevelo herstelde zich en wist kort voor het rustsignaal de 2-5 te maken.     Met deze stand gingen de teams de rust in.

 

Na de rust begon ODC fanatiek en feller aan de tweede periode van deze partij. Mede door de inspiratie van de trainer/coach  en aanmoedigingen van de aanwezige supporters stond er een gemotiveerd ODC op de mat. Ondanks dat Nevelo nog wat grip op de wedstrijd probeerde te houden was het ODC die met snelle acties en mooie combinaties Nevelo al in vijfde minuut wist te verrassen met een prachtig doelpunt uit een solo actie van Mike 3-5.  Nevelo creëerde ook nog de nodige doelrijpe  kansen maar het was de doelman van ODC , Paul die samen met de achterhoede op magnifieke wijze geen doelpunt meer toeliet. ODC kwam op 4-5 , mede door een combinatie van Gilles die Mike aanspeelde en hij Anniek in kansrijke positie bracht, die deze kans niet onbenut liet. Hierna was het ODC die de klok sloeg en met man en macht in de aanval ging maar ondanks vele kansen de stand niet gelijk kon trekken. Zelfs uit de geplaatste corners van onze specialist Anniek kon niet gescoord worden mede door het goede keeperswerk van de doelman van Nevelo , die in de slotseconde nog een kopbal van Gabriel net over de lat zag gaan. Zodoende gingen beide teams met een 4-5 stand het veld af. Volgende wedstrijd is tegen Best Vooruit G2 , met deze inzet is de kans groot dat de punten mee naar Boxtel komen.

{*