ODC 1 verspeelt de koppositie

Sjef, 22-04-2019

ODC staat niet langer bovenaan. Op eigen veld gingen de tricolores met 0 - 1 onderuit tegen RKDVC. De ploeg uit Drunen kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Het gehavende ODC moest daardoor al snel de achtervolging inzetten. De Boxtelse ploeg had veel balbezit maar deed daar weinig mee. En als er al eens een kans ontstond, dan was de Drunense doelman steeds een sta-in-de-weg. Door de nederlaag is de ploeg van Carlo Vorstenbosch afgezakt naar de tweede plaats met drie punten achterstand op SVSSS, de nieuwe koploper.

 

Vlak voor de kerst had ODC op bezoek bij RKDVC zijn laatste nederlaag geleden. De tricolores zetten daarna een goed serie neer en stoomden daarmee op naar de top van de ranglijst. De ploeg uit Drunen kende na de winterstop wisselende resultaten en stond voorafgaand aan het duel met ODC op de voorlaatste plaats. Deze wedstrijd was voor ODC de uitgelezen gelegenheid om zich te revancheren voor het destijds geleden verlies. Maar trainer Carlo Vorstenbosch had wel te maken met personele problemen. Naast de geblesseerde Sjoerd van Lokven en Tijn Boons, miste hij deze keer ook de geschorste Joep van der Meijden.

De tricolores konden vanaf het begin niet goed in de wedstrijd komen. De kansen waren schaars en bij doelpogingen stond RKDVC-keeper Daan Dekkers steeds in de weg. De ploeg uit Drunen liet zich niet uit de tent lokken en speelde vooral vanuit de omschakeling. In de 10e minuut verslikte de ODC-verdediging zich in Guus Beerens die vervolgens onreglementair werd gestuit. De vrije trap die daaruit volgde werd door Rick van Woerkom bij de eerste paal binnengetikt waardoor ODC al vroeg tegen een achterstand aan keek (0 - 1). Vlak na de openingstreffer kreeg ODC rond de zestien een vrije trap te nemen. Dirk van der Struijk zette zich achter de bal maar doelman Dekkers wist de inzet te keren. De tricolores speelden in de jacht op de gelijkmaker erg onrustig waarbij het de ploeg vooral aan finesse en creativiteit ontbrak. RKDVC kwam daardoor nauwelijks in de problemen.

Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. Er zat nog steeds weinig lijn in het spel van de thuisploeg. Al ontstonden er af en toe nog wel kansjes. Invaller Stein van Brunschot was in de 63e minuut dicht bij de gelijkmaker maar opnieuw was het doelman Dekkers die een Boxtelse treffer voorkwam. Het laatste kwartier speelde ODC vooral opportunistisch met invaller Sven van der Linden als extra spits naast Remco Schellekens. Het leidde een paar keer tot een scrimmage voor het Drunense doel waarbij de bal steeds net verkeerd viel. ODC stond daardoor na 90 minuten uiteindelijk met lege handen.

Omdat naaste concurrent SVSSS wel wist te winnen, is ODC nu afgezakt naar de tweede plaats op de ranglijst met 38 punten uit 21 wedstrijden. Met nog vijf wedstrijden te gaan bedraagt de achterstand drie punten. De tricolores hebben het niet meer in eigen hand maar desondanks is er nog van alles mogelijk. Volgende week zondag 28 april gaat ODC in Den Bosch op bezoek bij TGG. Er wordt daar om half drie afgetrapt.

 

{*