ODC en BVV houden elkaar in evenwicht

Sjef, 25-11-2018

ODC heeft één punt over gehouden aan de thuiswedstrijd tegen BVV. Op sportpark Molenwijk werd het 1 - 1. Vroeg in de wedstrijd zette Dirk van der Struijk de tricolores op voorsprong. Ondanks diverse kansen bleven voor de pauze meerdere Boxtelse treffers uit. Na de thee waren de gasten beter en een kwartier voor tijd leidde dat tot de gelijkmaker. Door het gelijke spel is ODC gezakt naar de zesde plaats op de ranglijst met 12 punten uit 9 wedstrijden.

De wedstrijd tussen ODC en BVV kende een fel begin. Er was nog geen minuut gespeeld toen de bal al bijna in het Bossche doel lag. Een verkeerde terugspeelbal kwam bij Remco Schellekens terecht die doelman Fahd Bouchti omspeelde en vervolgens de paal raakte. BVV wist zich in de beginfase niet goed raad met het spel van de tricolores. Vooral Joep van der Meijden en Lex van de Biggelaar waren met tijden ongrijpbaar. In de vijfde minuut werd Van der Meijden op de rand van de zestien gestuit en kreeg ODC een directe vrije trap te nemen. Dirk van der Struijk meldde zich en krulde de bal met een prachtige curve in de linkerbovenhoek: 1 - 0. Na een klein kwartier kreeg BVV haar eerste goede kans. Bij een afgeslagen hoekschop werd de bal vanaf rechts voorgezet en kopte Imrad Hamria tegen de lat. Het tempo bleef hoog en ODC kreeg diverse mogelijkheden na een goed opgezette aanvallen. In de 22e minuut had Van de Biggelaar de 2 - 0 op zijn voet na een mooie individuele actie. Hij leek de bal voor het intikken te hebben maar stuitte op het laatste moment op keeper Bouchti. Vlak voor rust leverde Sjoerd van Lokven een ziedend schot af dat door Bouchti nog net tot hoekschop verwerkt kon worden.
Na de pauze gaven de gasten minder ruimte weg waardoor het voor ODC steeds moeilijker werd om zich onder de druk uit te spelen. Onder leiding van de sterk spelende Hamria werd BVV steeds dreigender. In de 55e verzuimden de gasten om te profiteren van een botsing tussen twee ODC-verdedigers waardoor de weg naar het Boxtelse doel open lag. Daar mocht ODC over geluk niet klagen. Even later kreeg Van der Meijden aan de andere kant een goede kans maar weer stond doelman Bouchti in de weg. In de 74e minuut werd het dan toch gelijk. Daar ging wel een Boxtelse verdedigingsfout aan vooraf waarbij de bal zo maar in de voeten van een Bossche aanvaller werd gespeeld. Uiteindelijk kon invaller Guillermo Le Couvreur de bal achter de kansloze Jordy van der Zande schuiven: 1 - 1. In het laatste kwartier bleef ODC het lastig houden. BVV drong verder aan maar gelukkig voor ODC trof een uithaal van Rudy Pelham in de 85e minuut geen doel. Het bleef uiteindelijk bij 1 - 1 waardoor ODC op de ranglijst een plaatsje zakt van nummer vijf naar nummer zes.
Volgende week zondag 2 december spelen de tricolores uit tegen RKDVC. In Drunen wordt om half drie afgetrapt.

 

{*