ODC laat het afweten in Drunen

Sjef, 24-12-2018

ODC heeft het er niet best van afgebracht in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. In Drunen werd met 3 - 1 verloren van RKDVC. Door twee onoplettendheden stonden de tricolores bij rust al met 2 – 0 achter. Na de pauze kwam ODC terug in de wedstrijd door een vrije trap van Dirk van der Struijk. Maar een derde Drunense treffer en twee gele kaarten voor Remco Schellekens zorgden voor een middag in mineur voor het team van trainer Carlo Vorstenbosch.

 

De laatste wedstrijd voor de winterstop, uit tegen RKDVC , was cruciaal voor ODC. Bij winst zouden de tricolores op een gedeeld tweede plaats kunnen uitkomen. Bij verlies zouden de Boxtelaren afzakken naar het rechterrijtje. Trainer Carlo Vorstenbosch kon tegen het lager geklasseerde RKDVC geen beroep doen op de niet geheel fitte Sjoerd van Lokven. Zijn plaats op het middenveld werd ingenomen door Jasper Vorstenbosch. In het eerste halfuur van de wedstrijd gebeurde er nauwelijks iets. De thuisploeg was feller dan ODC maar tot grote kansen leidde het niet behoudens een gevaarlijk schot van Osman Bostanci dat door ODC-keeper Jordy van der Zande knap tot hoekschop werd verwerkt. De tricolores konden daar alleen een afstandsschot van Lex van de Biggelaar tegenover stellen dat via de vingers van de Drunense keeper over het doel ging. In de 38e minuut kwam de thuisploeg vanuit het niets op voorsprong. Vanaf links bracht aanvoerder Damian van Bijnen de bal voor het doel waar spits Lars Kievits helemaal vrij stond en de bal eenvoudig binnen kon schieten: 1 - 0. Vier minuten later werd de score verdubbeld na een enorme fout in de Boxtelse defensie. Weer was het Kievits die profiteerde: 2 - 0.

Direct na rust kreeg ODC een paar goede mogelijkheden om terug in de wedstrijd te komen. Bij een goede aanval aan de rechterkant schoot Dirk van der Struijk in de 50e minuut maar net naast. In de 53e minuut had Remco Schellekens pech dat hij niet op de been kon blijven nadat hij door Joep van der Meijden in stelling was gebracht. Maar de aansluitingstreffer kwam er toch. Nadat Schellekens net buiten de zestien was gevloerd, krulde Van der Struijk de toegekende vrije trap prachtig in de kruising: 2 - 1. Even had ODC hoop op een beter resultaat maar het spel van de tricolores was te omslachtig, te fantasieloos en te slordig om nog dichterbij te komen. Van der Zande voorkwam met een reflex aanvankelijk nog de 3 - 1 nadat Kievits twee ODC-verdedigers had uitgekapt. Het bleek uitstel van executie want in de 72e viel alsnog de 3 - 1 toen Van Bijnen namens de thuisploeg ongehinderd kon inkoppen. Vlak daarna ontving Schellekens kort achter elkaar twee keer geel en kon hij gaan douchen waardoor ODC met tien man kwam te staan. Daarmee was de wedstrijd definitief beslist en moesten de tricolores de eerste nederlaag sinds 7 oktober incasseren toen er met 2 - 1 van Zwaluw VFC werd verloren.

Door het verlies is ODC afgezakt naar de achtste plaats met 15 punten uit 11 wedstrijden. Voor Carlo Vorstenbosch en zijn team breekt nu de winterstop aan. Op zondag 20 januari wordt de competitie weer hervat met een thuiswedstrijd tegen Nieuwkuijk.

 

 

{*