ODC niet voorbij stug VCB

Sjef, 28-10-2018

ODC is er niet in geslaagd om voor de derde keer op rij te winnen. In Biezenmortel lukte het de tricolores niet om een gaatje te vinden in de goed georganiseerde verdediging van VCB. Het bleef 0 - 0. Positief punt is dat voor de derde keer op rij de nul werd gehouden.

 

VCB uit is voor ODC traditiegetrouw een moeilijke wedstrijd. De ploeg uit Biezenmortel is op papier voetballend minder maar compenseert dat met een stevige dosis strijdlust. En als het niet lukt om snel te scoren dan wordt het een lastig verhaal. ODC ging dan ook van start met de intentie om snel een doelpunt te maken. Het eerste kwartier was dat goed te zien. De Boxtelse ploeg creëerde de ene kans na de andere. Al in de vierde minuut ging Lex van de Biggelaar er op snelheid vandoor maar zijn schot vanaf links ging net voorlangs. Vijf minuten later zette Remco Schellekens Joep van der Meijden vrij voor het doel maar de rappe buitenspeler stuitte op de goed uitkomende VCB-keeper Luca van Overveld. Na de sterke openingsfase ging ODC een stuk onrustiger voetballen. De ballen kwamen niet goed meer aan en de zijkanten werden naar de zin van technische staf te weinig gezocht. VCB had het daardoor achterin gemakkelijker en kon er ook meer uitkomen. In de 33e minuut schoot Daan Mathijssen namens de thuisploeg gevaarlijk in de richting van het Boxtelse doel maar gelukkig wist doelman Jordy van der Zande met een knappe redding een tegentreffer te voorkomen. Een paar minuten daarna moest de Boxtelse doelman opnieuw ingrijpen bij een volgende uitval van VCB.

Vlak na de pauze had ODC weer een sterke fase. Een gevaarlijk schot van Van de Biggelaar werd door doelman Van Overveld tot corner verwerkt en een paar goede acties van Schellekens zorgden voor veel gevaar maar leidden niet tot een treffer. Daarna zakten de tricolores weer wat weg. VCB was in die fase alerter in de duels en won vaker de tweede bal. In de 64e minuut zette Van der Meijden goed voor vanaf links maar kon Dirk van der Struijk de bal net niet binnenkoppen. Trainer Carlo Vorstenbosch bracht met Ido Pijnenburg en Bas van der Pasch nog twee verse spelers in het veld. Pijnenburg was met zijn snelheid en doorzettingsvermogen een paar keer dreigend maar steeds viel de bal op het juiste moment net niet goed. Toen de scheidsrechter na 90 minuten bij een stand van 0 - 0 affloot, was de VCB-bank tevreden met het behaalde punt. Bij ODC overheerste er teleurstelling. Er had meer in gezeten voor de tricolores maar als je niet scoort dan kun je ook niet winnen. Positief punt is dat er verdedigend nauwelijks iets werd weggeven. Dat was mede te danken aan Stijn Smulders die evenals vorige week liet zien een prima stand-in te zijn voor zijn geblesseerde broer Paul.

ODC staat na deze wedstrijd 10e op de ranglijst met 7 punten uit 6 duels en dat is nog steeds lager dan de trouwe volgers vooraf hadden gehoopt. Volgende week zondag 4 november speelt ODC thuis tegen SCG’18, de nieuwe fusieclub uit Sint Michielsgestel. Op sportpark Molenwijk wordt om half drie afgetrapt.

{*