ODC ook in het tweede duel onderuit

Sjef, 01-10-2018

ODC zit op dit moment in de hoek waar de klappen vallen. Na de thuisnederlaag tegen SVSSS van vorige week, werd er ook van Haarsteeg verloren (2 - 0). De tricolores zaten totaal niet in de wedstrijd en moesten het afleggen tegen een team dat knokte voor elke meter. Door het tweede verlies op rij staat ODC nu laatste met nul punten uit twee wedstrijden.

 

ODC was in de uitwedstrijd tegen Haarsteeg uit op revanche maar moest het doen zonder de geblesseerde spits Remco Schellekens. De tricolores hebben het traditioneel lastig tegen deze ploeg want de afgelopen jaren werd er in Haarsteeg steeds verloren. De ploeg van trainer Carlo Vorstenbosch had vanaf het begin het initiatief zonder dat dat tot echt doelgevaar leidde. Na een dik kwartier kwam de thuisploeg er voor het eerst gevaarlijk uit en toen was het ook meteen raak. De ODC-defensie was niet alert genoeg toen een voorzet vanaf rechts door Sebastiaan van Bakel tegendraads kon worden ingekopt: 1 - 0. Twee minuten later schreeuwde ODC om een penalty toen een voorzet van Joep van der Meijden ogenschijnlijk tegen de hand van een tegenstander kwam. De scheidsrechter zag er geen strafschop in. De Boxtelse ploeg bleef veel balbezit houden maar liep zich steeds stuk op de stugge Haarsteegse ploeg die knokte voor elke meter en er via de tegenaanval regelmatig dreigend uit kwam. In de 38e leidde dat tot de 2 - 0. Jasper de Vaan knalde de bal na een afgeslagen aanval vanaf 25 meter achter Jordy van der Zande.

Na rust bracht trainer Vorstenbosch Lex van de Biggelaar er in. Daardoor kwam er wat meer voetbal in de ploeg maar nog steeds kreeg ODC nauwelijks doelkansen. Van der Meijden had met zijn snelheid voor meer dreiging kunnen zorgen maar zijn medespelers wisten hem nauwelijks te bereiken. Ruim een kwartier voor tijd kreeg Van Bakel zijn tweede gele kaart en had ODC een mannetje meer. Maar ook dat maakte niet veel uit. ODC speelde met weinig creativiteit en in een veel te laag tempo. Haarsteeg kon daardoor op basis van hard werken gemakkelijk overeind blijven en de 2 - 0 overwinning eenvoudig over de streep trekken.

Door de tweede nederlaag op rij staat ODC nu laatste. Als enige ploeg hebben de tricolores nog geen punten veroverd. Het enige voordeel is dat er nog 24 wedstrijden zijn om dit recht te zetten. Volgende week zondag 7 oktober gaat ODC in Vught op bezoek bij Zwaluw VFC. Hopelijk kan de hatelijke nul dan worden weggewerkt.

{*