ODC rekent na rust af met Taxandria

Sjef, 09-12-2018

ODC heeft uitstekende zaken gedaan door op het eigen sportpark Molenwijk met 6 - 1 te winnen van Taxandria. Bij rust stond het  nog slechts 1 - 0. Remco Schellekens was weer eens op schot en scoorde maar liefst drie keer. De andere Boxtelse treffers kwamen van Sjoerd van Lokven (2x) en Lex van de Biggelaar (1x). Door de overwinning staat ODC nu zesde op de ranglijst met 15 punten uit 10 wedstrijden.

 

Het zou ODC voorafgaand aan de wedstrijd tegen Taxandria goed uit komen om weer eens een keer te winnen. Want met drie punten erbij kun je zo maar vier tot vijf plaatsen op de ranglijst stijgen in deze competitie. De ploeg van trainer Carlo Vorstenbosch ging prima van start en kreeg in de beginfase diverse goede mogelijkheden. In de achtste minuut had Joep van der Meijden op aangeven van Remco Schellekens al kunnen scoren maar Taxandria-keeper Gijs Bakkeren zat er nog net met zijn handen tussen. Vier minuten later was het wel raak. Het was een opvallend doelpunt waarbij Schellekens zichzelf lanceerde en de bal uiteindelijk koppend over de lijn werkte: 1 - 0. In het kwartier dat volgde kregen de tricolores diverse kansen om de wedstrijd voortijdig te beslissen. Maar Van der Meijden was tot twee keer toe net niet scherp genoeg voor het doel en een schot van Sjoerd van Lokven ging in de 22e minuut rakelings langs het doel van de Oisterwijkers. Na een halfuur spelen brak er voor ODC een mindere fase aan. Er slopen slordigheden in het spel van de Boxtelse ploeg. Taxandria was daardoor een paar keer dreigend. In de 30e minuut had Max van Dongen de gelijkmaker op zijn schoen na een misverstand in de ODC-defensie maar doelman Jordy van der Zande voorkwam met een puike reactie erger.

Vlak na rust kwam ODC bijna op 2 - 0 maar een inzet van Van der Meijden ging er via de handen van keeper Bakkeren en de lat uiteindelijk niet in. In de 66e minuut viel dan eindelijk de tweede treffer. Schellekens werd in de diepte aangespeeld, ontdeed zich van zijn tegenstander en schoot met links knap binnen: 2 - 0. Vlak daarna werd de marge echter al weer teruggebracht tot één doelpunt. Met een kopbal bracht invaller Jur Haans Taxandria terug in de wedstrijd (2 - 1). De Oisterwijkse vreugde duurde echter niet lang want voordat de toeschouwers er goed en wel erg in hadden scoorde ODC opnieuw. Het was een doelpunt om in te lijsten. Schellekens vond blindelings Sjoerd van Lokven die op volle snelheid de bal aannam en beheerst afrondde: 3 - 1. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Taxandria gooide de handdoek definitief in de ring en ODC kreeg kans op kans. Schellekens behield - nadat hij op de rand van buitenspel was aangespeeld - in de 80e minuut goed het overzicht waarna Lex van de Biggelaar simpel kon scoren: 4 - 1. Nadat diezelfde Van de Biggelaar in de 83e minuut binnen de zestien werd gevloerd, mocht Schellekens vanaf de stip zijn derde treffer van de middag binnenschieten: 5 - 1. In de slotfase werd het ook nog 6 - 1 via Sjoerd van Lokven die zich eerst vast leek te lopen maar goed doorzette en alsnog het net wist te vinden.

Door de ruime zege is ODC nu opgeklommen naar de zesde plaats met 15 punten uit 10 wedstrijden. Het staat tussen de plekken 2 en 10 echter dicht bij elkaar en niet iedereen heeft evenveel wedstrijden gespeeld. Volgende week zondag 16 december gaat ODC op bezoek bij koploper FC Engelen, de ploeg die er op dit moment met kop en schouders bovenuit steekt. De wedstrijd in Engelen begint al om 14.00 uur.

{*