ODC rekent na rust af met TGG

Sjef, 21-10-2018

ODC heeft goede zaken gedaan door op eigen veld met 3 - 0 te winnen van TGG. Voor rust hadden de tricolores het lastig met de Bosschenaren die in die fase voetballend beter waren. Na rust brak Remco Schellekens de ban waarna Joep van der Meijden met twee treffers de wedstrijd in het slot gooide. Door de zege is ODC nu gestegen naar de negende plaats op de ranglijst. Na twee overwinningen op rij lijkt het lek boven.

 

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen ODC en TGG werd ODC-captain Roel van Lokven gehuldigd voor zijn 200e competitiewedstrijd in dienst van ODC 1. Na de zege van vorige week tegen Vlijmense Boys was het de vraag of de tricolores de opwaartse lijn zouden kunnen doorzetten. Tegenstander TGG - afgelopen seizoen gedegradeerd uit de 2e klasse - had al wat meer punten bij elkaar gesprokkeld en stond daardoor enkele plaatsen hoger op de ranglijst. In de beginfase van de wedstrijd gebeurde er weinig noemenswaardigs. Het spel speelde zich vooral op het middenveld af waar stevige maar faire duels werden uitgevochten. Na een klein halfuur was de eerste kans voor ODC. Ido Pijnenburg had aan de linkerkant een goede actie in huis. Zijn voorzet werd door Frank Kuppens tegen de lat geschoten. Een paar minuten later kreeg ook het op dat moment beter spelende TGG een grote kans. Bas van Zeelst was de ODC-defensie te slim af maar stuitte op weg naar het doel op ODC-keeper Jordy van der Zande. Vlak voor rust kreeg Remco Schellekens nog een goede schietkans maar zijn schot werd door TGG-doelman Coen Burg gekeerd.

Na rust kreeg ODC de wedstrijd steeds beter in de grip en kwamen er meer kansen. Sjoerd van Lokven schoot in de 55e minuut maar net naast op aangeven van Dirk van der Struijk en vlak daarna ging een inzet van Lex van de Biggelaar rakelings langs het Bossche doel. In de 65e minuut troffen de tricolores doel. Sjoerd van Lokven speelde Schellekens precies op tijd aan waarna de spits oog-in-oog met doelman Burg het hoofd koel hield: 1 - 0. In de 70e minuut kwam Joep van der Meijden in de ploeg. Bij zijn eerste balcontact was het al bijna raak. Burg kon met een goede redding nog net een treffer voorkomen. In de 74e minuut ging de bal op de stip toen Lex van de Biggelaar door een Bossche verdediger ten val werd gebracht. Van der Meijden meldde zich voor de strafschop en maakte geen fout: 2 - 0. TGG probeerde in het laatste kwartier nog wat terug te doen maar het ontbrak de Bossche ploeg aan overtuiging. Uit een perfect uitgespeelde counter maakte ODC tien minuten voor tijd ook nog een derde treffer. Van der Meijden en Schellekens speelden het samen goed uit waarbij Van der Meijden de bal uiteindelijk binnenschoot: 3 - 0.

Dankzij de tweede klinkende zege op rij is ODC inmiddels opgeklommen naar de negende plaats op de ranglijst. De tricolores hebben zes punten uit vijf wedstrijden. Het staat zo aan het begin van de competitie echter allemaal nog dicht bij elkaar. Volgende week zondag 28 oktober gaat ODC in Biezenmortel op bezoek bij VCB. De wedstrijd begint om half drie.

 

{*