Oost west, Best best

Molly, 05-05-2018

Oost, west, Best best


Zaterdag 5 mei speelde ODC JO11-5 uit tegen hekkensluiter Wilhelmina Boys. Vol vertrouwen treedt het team aan in Best, vandaag zonder Tira. Er is volop reden voor optimisme want vandaag vieren we immers de vrijheid. En heerlijk mogen uitslapen, lekker zonnetje twee weken vrij geweest en een mooi weekend in het vooruitzicht. Jelte, Timme en Pleun beginnen als verdedigingslinie. Sawan, Jamaleddin en Mourad voorin. Iedereen is vrolijk en heeft er zin in.
En pats, als een zeepbel spat de droom uit elkaar. Voordat er 8 minuten voorbij zijn hebben we al 3 doelpunten om onze oren! De eerste was ook nog eens een eigen goal en de bal is nauwelijks aan onze kant. Oeps! In de opstelling van Best blijken volop spelers van hogere elftallen te staan. Een soort Matsen dus.
Het duurt even voordat de Boxtelse jongens en meisjes zich weten te herpakken. Als Kris invalt en bij Mourad de vakantie een beetje uit zijn benen is begint de aanval te draaien, maar wordt helaas niet beloond met een doelpunt. Door gebrek aan communiceren valt kort voor rust de 4-0.

In de rust een lekker tomaatje en een oproep van coach Jan om beter positie te kiezen en samen te werken. Daar wordt gehoor aan gegeven. Inge jaagt weer lekker op de bal en Pleun neemt de corners feilloos. Sawan schiet dan verdiend de 4-1 binnen en niet kort daarop scoort Mourad 4-2. Ondanks blessures blijven Jelte en Jamaleddin knap verdedigen. Ook Loek blijft goed overeind ondanks een harde bal op zijn gezicht. Het strijden wordt beloond met een doelpunt van Kris. Dan zet Best, of eigenlijk vooral hun geleende spits, een tandje bij en is het al snel 7-3. De tricolores blijven dapper aanvallen maar maken niet altijd de juiste keuze bij het afspelen én hebben bovendien pech bij het afronden. Heel jammer want als ze gelijk hadden kunnen maken was ODC waarschijnlijk deze afgang bespaard gebleven. Gelukkig maakt Sawan maakt nog 7-4.

Eindstand 8-4, niet onverdienstelijk gevoetbald, maar vooral voorbij gelopen door de individuele kwaliteiten van de geleende tegenstanders. Dus eigenlijk een knap gelijkspel in de tweede helft tegen deze moeilijke ploeg, volgens de coach. We gunnen Wilhelmina Boys wel de punten, want onderaan staan is voor niemand leuk, vonden sommige spelers. En zo leren wij zowel winnen als verliezen, werd gezegd. Een andere gehoorde analyse is dat het deze competitie steeds om en om winnen en verliezen is.
En daarna de vrijheid genomen om lekker lang te douchen, samen een kan ranja te drinken op een zonnig terras en het vooral gezellig te hebben met elkaar. Gelukkig want een voetbalclub is geen opleiding naar het eerste elftal. Het moet vooral gaan over sportiviteit, meedoen en teamverband. Dat zit wel goed in dit team!

Volgende week weer een vrij weekend en dan spelen we 19 mei om 8.30 uur thuis tegen BMC.

{*