Rode draad

Molly, 28-05-2018

Rode draad

Zaterdag 26 mei waren alle tien de spelers van ODC JO11-5 paraat voor de wedstrijd uit tegen Tongelre. Tongelre is een nieuwkomer in de competitie, net als wij een middenmoter met iets meer gewonnen wedstrijden. Op papier dus kans op een gelijkwaardige wedstrijd en eventuele punten. Behalve als je in het rijtje gelooft dat als een rode draad door de competitie loopt waarin elke gewonnen wedstrijd wordt gevolgd door een nederlaag....
De peptalk van coach Jan was nog niet geland want ODC begon de wedstrijd heel voorzichtig met Tira en Kris voorin en Jelte en Inge daar vlak achter. Het spel werd vanaf het begin gedomineerd door Tongelre. Ze kozen voor aanvallend en fysiek spel en wisten vrijwel alle Boxtelse aanvallen te blokken met een paar sterke spelers. Jamaleddin en Pleun moesten achterin alle zeilen bijzetten maar konden een snelle achterstand niet voorkomen.
Zelfs in de ochtend was de temperatuur op het veld tropisch en dat behoorlijk invloed op de wedstrijd. Alle spelers hebben een rood hoofd en sommigen komen moeilijk op adem. Gelukkig besloot de scheidsrechter tot een korte extra pauze om te drinken. Dat gaf de tricolores duidelijk energie waardoor Kris 2-1 wist te maken. Grote opluchting want Kris heeft een gezicht zo rood als een kreeft en steeds twee sterke verdedigers voor zijn voeten. ODC blijft zeker gemotiveerd de aanval zoeken en in dit deel van de wedstrijd hebben we zeker meer balbezit en kansen. Ook mag onze roodharige specialist Pleun opvallend vaak een corner nemen, maar toch weten de rood-witten 3-1 te maken. Kort daarop valt de 3-2 door een goal van Sawan uit een door Pleun perfect genomen hoekschop. Even voor rust valt nog de 4-2.

In de tweede helft blijft ODC vurig strijden. Hard werken en goed combineren met Inge en Mourad levert een knappe goal
van Tira op: 4-3. Voorbij gelopen worden en een doelpunt door een meisje werken bij Tongelre als een rode lap op een stier. Ze geven extra gas en lopen uit naar 7-3. Daar kunnen de mooie acties van Mourad, die inmiddels rood ziet als een biet, op het middenveld niks aan veranderen. Ook Timme en Jelte, beiden met een gezicht als een tomaat, blijven verdedigen met overtuiging. Jelte beschouwt overigens tomaat als zijn geuzennaam, omdat hij ook als het niet warm snel kleurt.
Dan ligt Inge geblesseerd op de grond na een lelijke trap op haar enkel. Een rode kaart waardig omdat de verantwoordelijke speler toegaf dat hij het expres deed om haar uit te schakelen. Helaas werd dit pas opgemerkt door de scheidsrechter nadat de 8-3 voor 040 was gevallen. Goed keeperswerk van onze koperblonde Loek voorkomt een blamage.
Voor de meeste spelers geen reden om over de rooie te gaan, was immers voorspeld door de rode draad.

Volgende week zaterdag onze laatste competitiewedstrijd. Dan legt om 8.45 uur Den Dungen de rode loper voor ons uit.

{*