Tactische wissels

Monique, 06-04-2019

Boxtel, 6 april 2019

 

ODC jo11-3  - Desk jo11-1

 

Op deze zaterdagochtend trappen we om half 9 af tegen de koploper. ODC is op scherp gezet, en aangespoord om fel te beginnen. De felheid waar ze vorige week mee eindigden hopen we nu te kunnen starten. Zelfs een compleet nieuw wisselschema is eraan te pas gekomen. ODC begint scherp, alert en fel. Niels komt helemaal van rechts om de de Desk aanval op links te onderscheppen. De getrainde corners werpen bijna zijn vruchten af. Schitterend schiet Caelen in de kruising, maar de keeper zit er jammer genoeg bij. Ook Jasper is meteen wakker. Hij jaagt goed door op het middenveld en voorkomt  dat Desk gevaarlijk wordt. Toch is het wel het sterk voetballende Desk dat de 0-1 noteert. Gelukkig staat ook de verdediging zijn mannetje/vrouwtje. Als Desk opnieuw gevaarlijk wordt versneld Noud en blokt de aanval. Bij de daarop volgende corner is Tessa scherp, en kopt de bal goed weg. Als Desk voor de time-out kans op kans krijgt zit Kjell er goed bij, klemvast die bal. ook het blok van Noud is in de rebound voor Kjell. Time-out.

ODC heeft er zin in. Caelen blokt, zodat Tessa de bal goed kan wegschieten  naar voren. Dan valt hij toch de 0-2.  Het “zoeken naar een kindje” blijft moeilijk, en wordt dan ook met enige regelmaat vanuit de zijlijn toegeroepen. Gelukkig steek Kjell net op tijd zijn hand uit en voorkomt de derde goal. De mooie intrap van Milan loop niet uit op de gewenste aanval. Maar diezelfde Milan zorgt er ook voor dat Desk niet opnieuw kan scoren. Waar Caelen’s schot op goal in handen van de keeper belandt, en het schot van Niels net voorlangs gaat, scoort Desk uiteraard wel. En moeten we de rust in met een 0-3 achterstand.

 

Als de zijlijn net de eerste slok koffie neemt is de wedstrijd alweer in volle gang. Voordat de tweede slok komt is de 0-4 een feit. Maar het fanatisme is er. Niels gaat op de goal af, maar de Desk keeper zit er opnieuw bij. Ook de volgende kansen van zowel Niels als Lotte gaan naast. Natuurlijk gaat die van Desk er dan wel in 0-5. Aymen springt op het middenveld, keurig tussen de Desk aanval. En dan volgen de verdiende kansen voor ODC. De aanval wordt netjes opgebouwd. Lotte krijgt de bal goed mee, en schiet zelf. Jammer want Jasper stond er misschien nog wel beter voor. Yasser dan, hij krijgt de bal op zijn voet, schiet, en keeper heeft. Weer een kans voor Lotte, naast. De corner dan, ook deze is een bijna goal. Deze spanning vraagt om een time-out.

Als we het laatste kwartier ingaan volgt er een prachtige intrap van Milan, Lotte komt vrij voor de goal, maar waar het haar net niet lukt is het Aymen die heel netjes beheerst de 1-5 binnenschiet. Aymen en Caelen jagen keihard door op het middenveld. En dit harde werk wordt beloond. De druk opvoeren resulteert in de 5-2, Lotte. De laatste minuten tikken weg. Yasser en Lotte samen in de spits, ODC geeft zich nog niet verloren. Jasper stapt behendig op het juiste moment in en voorkomt gevaar. De kansen liggen in de slotfase echt bij ODC maar zoals al vaker is het de tegenpartij die dan profiteert. Een 2-6 eindstand mogen we noteren.

 

ODC heeft hard gewerkt vandaag maar Desk was duidelijk de betere ploeg. Maar met deze inzet gaat ODC zeker nog punten pakken dit seizoen, goed gewerkt!

 Volgende week trappen we om 10 uur af in Vught tegen Zwaluw.

{*