Twee helften

Monique, 11-05-2019

Voab jo11-4  - ODC jo11-3

 

Twee helften

 

10.15 vindt de aftrap plaats in Goirle. Fel van start is de boodschap van vandaag. En dat laat ODC ook zeker zien. De aanval wordt goed opgezocht. Noud bouwt op, gecontroleerd vanaf achter. De bal komt bij Jasper, maar die wordt goed gestopt door Voab. Dan opnieuw ODC, Yasser, Jasper en Caelen spelen mooi over. Maar verdienen slechts een corner. Die ook na 2 pogingen nog niet resulteert in een goal. Misschien lukt het Niels vanaf de zijlijn. Is het een voorzet, of nee toch een schot op goal, maar hij telt nog niet. Nieuwe poging dan. Tessa aan de bal, en vindt Yasser, weer een schitterende kans. Kan Jasper dan de goal maken? Nee ook nog niet. Dan valt hij toch. Als Niels zich goed vrijmaakt mag hij via de lat een prachtige 0-1 noteren. Dan is de beurt aan Milan, eerst een corner, zou dit de volgende goal zijn. Maar nee, toch jaagt ODC goed door. Milan staat zijn mannetje, en verovert goed de bal aan de zijkant.  Als Lotte vervolgens voorin ook aan de bal komt, en zich goed vrijspeelt, is er jammer genoeg niemand in de buurt. Dus nog niet. Ook die verdomde corners doen het echt niet meer zo goed als vorig seizoen. Maar gewerkt wordt er. Tessa dan van afstand….net naast. Dan is het tijd voor de time-out, misschien wel even fijn.

Meteen weer van start en wel met een vrije trap, ook zonder resultaat. Wordt het mooie staaltje voetbal van Niels en Aymen dan beloondt? Evenals het schot van Lotte telt ook die nog niet. Dan weer enkele corners, maar ook daar blijft het bij. Yasser en Noud houden achterin het ook goed in balans. Kunnen zo de bal mooi meegeven aan Aymen, met een prachtige voorzet als gevolg. Maar Lotte mist net de overtuiging, waardoor de keeper hem heeft. Maar niet alleen de Voab keeper is alert. Als Voab weet door te breken, weet Kjell deze keurig te stoppen. Opnieuw de beurt aan ODC . Yassser schiet van afstand snoeihard richting goal, en treft de paal. Het schot van Milan raakt Lotte’s rug dus ook nog geen goal. Als voab het dan probeert springt Tessa de lucht in en breekt de aanval af. Evensals de uittrap van Voab, die wordt mooi onderschept door Milan, en die ziet Lotte vrij staan. Bam daar is hij dan de 0-2. Jammer genoeg weet Voab net voor rust de 1-2 binnen te tikken.

Hopelijk zorgen de speculaasjes dat ODC deze vorm vasthoudt.

 

Caelen zoekt meteen de aanval maar Voab keert deze snel om. Als een vakkundig team bewaren Noud en Tessa achterin de rust, waardoor nieuwe kansen zich weer aandienen. Yasser speelt zich goed vrij, ziet Jasper, en samen voetballen ze het mooi uit, dan gaat de bal toch net naast. Nu is het weer zover Voab schiet en die is wel raak, 2-2.  En 1 van de eerste corners voor Voab zorgt voor een 3-2 achterstand. Misschien maakt het extra kwartiertje van Niels het verschil, hij haalt aan en treft de keeper. Opnieuw time-out.

Dan is Voab meteen aan. En ODC allesbehalve. Met een onnodige handsbal van Tessa mag Voab de penalty nemen. En Kjell zit er goed bij, maar kan toch de 4-2 niet voorkomen. Vanaf dan lijkt het ongeveer op de tweede helft van Ajax van afgelopen woensdag. Niks lukt. Elke aanval wordt door Voab moeiteloos overgenomen. Gelukkig blijft het scoren van de tegenstander in de laaste second uit. Kjell pakt de bal mooi in zijn handen, en de eindstand blijft op 4-2 staan.

Het is toch iets met ODC een helft pieken lukt moeiteloos, maar waarom heeft een wedsrtijd dan ook 2 helften? Misschien hebben de coaches nog enkele tactische zets in petto, om inderdaad ODC 2 helften te laten shinen!

Komt het allen zien, volgende week thuis om 8.30 tegen Zigo.

{*