Twee keer 1e prijs voor JO12-2

Vincent, 10-06-2018

De jongens van JO12-2 hebben het seizoen afgesloten met twee mooie toernooizeges. Vorige week werd in Den Dungen het toernooi gewonnen en gisteren kwam daar de 1e prijs in Dongen nog bij. Beide toernooien werden gespeeld tegen allemaal JO13 teams.

Het voetbalseizoen 2017-2018 begon sterk. De jongens van JO12-2 promoveerde voor de winterstop na een mooie tweede plaats in de derde klasse. De tweede klasse bleek toch wel “a different biscuit”... Er werd aangetreden tegen JO12-1 teams van onder andere SBC, DBS, EFC en DVS. Soms werd er dik verloren en soms kon het team een hele mooie tegenstand bieden. Met name in die wedstrijden zag je het werkelijke karakter van deze ploeg en werd er wel degelijk ondervonden dat er SAMEN werd gewonnen en ook SAMEN verloren. De laatste paar competitiewedstrijden leverden nog wel boeiende matches op. ODC deed zichzelf tekort met een 4-4 tegen Marvilde JO12-1, maar sloot de competitie mooi af met een 6-0 klinkende zege op SC ‘t Zand JO12-2. Dit was wellicht al een mooie aankondiging voor wat er gisteren en vorige week ging afspelen...

Op het toernooi in Den Dungen werd gestart met 2 gelijke spelen en een 1 overwinning tegen verschillende JO13 teams. De laatste wedstrijd moest met twee goals verschil worden gewonnen, maar datzelfde gold ook voor de tegenstander. Dat klinkt als een interessante pot voetbal, maar ODC kwam terecht op 1-0 en wist dat dit niet genoeg zou zijn. Er werd volop gezocht naar het doel van de tegenstander en uiteindelijk vond Mees zelfs het net in de laatste seconde: 2-0!! Daarmee was de eerste prijs een feit!

Gisteren startte ODC het toernooi veel scherper als de week ervoor en dat bleek een belangrijk ingrediënt naar de volgende toernooizege. De uiteindelijke concurrent werd verslagen door 200% inzet en een hele mooie krul van Jannis: 1-0.
De wedstrijd erna was ODC toch duidelijk sterker als de tegenstander, maar bij voetbal tellen alleen de goals en die zou er toch een vallen. Jens nam drie minuten voor tijd tussen twee verdedigers een hoge bal aan naar zijn rechter en schoot de bal in de hoek. Wéér een uiterst effectieve winst: 1-0.
De derde wedstrijd was een “walk over”. Voor de aftrap had keeper Jesse zijn tenue geruild met Jannis en bevond zichzelf in de spits. Hij liet de netten in Dongen al na een minuutje vibreren. Na nog eens vier goals van Mees en één van Niels werd een eindstand van 6-0 bereikt.
De een na laatste wedstrijd was een hele belangrijke. Op het hoofdveld moest er tegen een andere concurrent de nul worden behouden. Iedereen was zich van zijn taak bewust en tevens bij de les. ODC miste oog in oog met de doelman een grote kans op de 1-0, maar toen de tegenstander in de laatste minuut ook nog een grote kans kreeg, reageerde Jesse zeer alert. Resultaat 0-0 en dat was goed!
Daar de concurrent (van de eerste wedstrijd) na hun verlies tegen ODC alles had gewonnen, moest er in de laatste wedstrijd worden gewonnen om de toernooizege veilig te stellen. Met bravoure en veel druk naar voren kwam ODC terecht als winnaar uit de strijd. Het werd 4-0 door onder andere twee goals van Chico.

Zie de foto’s van de twee toernooien. De tevreden gezichtjes verraden hoe leuk het was en hoe hecht het team uiteindelijk geworden is!Foto'(s)

JO12-2B.jpg JO12-2D.jpg JO12-2A.jpg JO12-2C.jpg
{*