Tweemaal een handvol doelpunten

Frans, 01-10-2018

Vandaag zaterdag 29 september de eerste thuiswedstrijd van ODC G2 . Beide teams gingen na een gedegen warming up fanatiek van start. ODC kon terugkijken op 1 punt , van de vorige wedstrijd tegen SARTO uit Tilburg. En vandaag was het Nevelo  uit Oisterwijk die op bezoek kwam.

Nevelo nam meteen het initiatief en na 5 minuten moest Maartje al een knappe redding verrichten.

Een moment later kreeg Gilles nog een kansje om ODC op voorsprong te zetten , maar hij lepelde de bal ver over het doel. Nevelo bleef onverstoorbaar hun spitsen in stelling brengen en deze brachten al in de 10e minuut de stand 0-1. Met hun goede combinaties kwamen hun spelers regelmatig in positie om de aanval af te ronden met gerichte afstandsschoten waarvan de doelvrouwe  Maartje haar keepers kwaliteit kon tonen. Toch moest ze ondanks haar inzet de 0-2 toestaan. ODC kon na de aftrap de aansluittreffer maken via een geplaatst schot van Mike die via een overstapje van Gilles de keeper van Nevelo kansloos liet 1-2. Nevelo bleef ondanks de tegentreffer het spel domineren en via een afstandsschot uit de tweede lijn was het wederom de spits die wist te scoren, dit met medewerking van de laatste man Gabriel die na een lange afwezigheid zijn rentree maakte en Maartje kansloos liet door de bal van richting te veranderen 1-3.  Kort voor de rust werd de verdediging van ODC vakkundig uit elkaar gespeeld en via het vaste stramien van Nevelo, harde schoten op doel, wisten ze uit een kansrijke positie de 1-4 aan te tekenen.

 

Na de rust ging Nevelo met het zelfde concept verder, keiharde  schoten op het doel van ODC en het wederom de ongelukkige  Gabriel die de bal niet kon wegwerken, terwijl de spits van Nevelo hiervan wist te profiteren en de bal in de hoek schoof 1-5. Nevelo hanteerde de slogan: alle ballen met harde schoten op het doel van ODC, met als resultaat in een korte tijd uitlopend naar 1-8. Waarbij de rots in de branding Gabriel, die samen met de doelvrouwe het tij niet kon keren, weer een aandeel had in het achtste doelpunt en zodoende een hattrick maakte in eigen doel. En dit had hij niet verdiend met zijn goede spel door meermalen zijn medespelers in kansrijke positie voor het doel van Nevelo te zetten. Ondanks dat ODC in de slotperiode wat meer vat op de wedstrijd te krijgen moesten ze nog 2 doelpunten toestaan 1-10. Dit was het signaal voor de scheidsrechter om een einde te maken aan deze eenzijdige wedstrijd.

{*