Wat als?

Molly, 08-04-2018

Wat als?

Wat als ik vanmorgen meteen was opgestaan toen er werd geroepen? Wat als ik gisteren meteen was gaan slapen toen ik naar bed moest? Zou ik dan net iets fitter zijn geweest vandaag ? Wat als ik vorige week niet vergeten was bij de wissel? Zou ik vandaag dan toch op het middenveld hebben gestaan? Zou ik dan ook mogen spelen tot ik écht niet meer kon? Uitgerekend vandaag in de veelbesproken derby tegen Boxtel! Jamaleddin raakt niet uitgepraat. Voor het eerst sinds jaren stond hij vandaag opeens vrij voor het doel van de tegenstander in plaats van onze goal te verdedigen. Wat als ik daar niet zo van was geschrokken? Had ik dan echt kunnen scoren? Wat als ik vaker van mijn positie zou mogen? Wat als we na de vakantie op een groot veld gaan spelen? Wat als ik morgen spierpijn heb?

Ook Loek heeft zo zijn gedachten. Wat als ik mijn voetbalschoenen niet vergeten was? Had ik dan met nog meer overtuiging kunnen keepen? En had ik dan nog meer ballen klemvast gehad? Wat als mijn moeder niet had gezegd dat we "uit" moesten tegen Boxtel? Hadden we dan de 0-1 niet zo weggeven?
Wat als ik de hele wedstrijd mijn tegenstander zo had kunnen verrassen als de tweede helft? Wat als al mijn passes zo goed lukten als aan het einde van de wedstrijd? Jelte verdedigt weer heel bekwaam en gedreven deze wedstrijd en piekt vooral aan het eind. Zijn beste voorzetten geeft hij op het laatst.
Wat als ik de bal die hard op de lat kwam net iets anders had kunnen schieten? Sawan had vandaag weer volop de aanval in de benen. Wat als we toen meteen 1-1 hadden kunnen maken? Wat had dat gedaan met ons zelfvertrouwen en met de communicatie? Wat als ik vandaag meer dan één doelpunt had kunnen scoren? Of wat als de wedstrijd beslist had kunnen worden op een rapportcijfer voor de mooiste goal?
Wat als ik nog beter had gekeken naar de wedstrijd van het Nederlands vrouwenelftal gisteren? Inge trok als altijd weer vol gas op. Maar had ze misschien nog net iets harder gekund? En een paar keer een voorzet kunnen geven à la Shanice van der Sanden?
Wat als ik mama gisteren had kunnen overhalen om weer gehaktballetjes te bakken? Tira en papa hadden erom gesmeekt, maar tevergeefs. Had Tira dan toch haar doelpuntje mee kunnen pakken? Aan de Lieke Martens schoenen en paardenstaart lag het zeker niet!
Wat als we nog vaker een hoekschop mochten nemen? Niemand in het team neemt die beter dan Pleun. Daarnaast beschikt ze over veel conditie, inzicht en inzet.
Wat als ik net hard kon schieten als mijn vader langs de lijn kan roepen? Timme laat zich enthousiast als altijd weer van zijn beste kant zien.
Wat als mijn vader iets eerder was komen kijken? Mourad bleef maar afgeleid naar de ingang van Sportpark Wagenaars kijken tot zijn vader aan kwam fietsen. Vanaf dat moment deed hij nog beter zijn best om de bal te veroveren en de tegenstander te passeren.
Wat als ik niet een weekendje was weggeweest? Wat had Kris er de balen van dat hij er vandaag niet bij kon zijn!

Wat als we niet geluisterd hadden naar de stoere bluf praatjes van de Boxtelse tegenstander? Wordt een eitje! Dat hadden ze gezegd.
Wat als onze coach net zo hard zou roepen als die van Boxtel?
Wat als al onze eerste helften zo goed gaan lopen onze tweede helft?
Wat als we .....? We zullen het nooit weten, maar kijken terug op een spannende derby. Met kansen voor beide ploegen en een teleurstellende eindstand van 1-4.

Wat als we volgende week om 9 uur weer onze opperste best gaan doen in de uitwedstrijd tegen Sint Michielsgestel?

{*