We gaan scoren 100%!!

Margharita, 10-02-2019

Heusden: 9 februari 2019

HHC’09-J011-1 – ODC JO11-3

Om 09:00 uur rijden we af naar Heusden, gemotiveerd maar incompleet want we moeten zowel een speler als een coach missen. Yasser heeft een feestje en Roger wordt nu bijgestaan door Karel en Mark en hoewel dit op zich prima werkt, spreken wij allemaal, inclusief de zijlijn, de hoop uit dat Richard, snel herstelt, want Richard en Yasser jullie kunnen niet worden gemist!!

Om 10:00 uur is de aftrap met een zonnetje, maar met een enorme harde wind. Zou dit voor problemen zorgen?

Daar gaan we, vol goede moed, je merkt al snel dat in de eerste helft Heusden moeite heeft om de bal fatsoenlijk uit te trappen. De bal blijft letterlijk hangen in de lucht om door de wind te worden teruggeblazen. We kunnen hiervan profiteren en dat doet Niels dan ook. Met een enorme mooie krul (en behulp van de wind) belandt de bal in het net. 0-1. Milan geeft een mooie kopbal op Lotte, maar deze wordt helaas onderschept door Heusden. Dan breekt Heusden uit, maar stuit allereerst op Tessa, maar het lukt ze haar te passeren, om vervolgens op onze keeper Kjell te stuiten, fantastische redding. Opgelucht halen we adem. Noud werkt zich uit de naad en geeft hem mooi mee op Ayman die hem op zijn beurt in de voeten van Niels legt. Helaas… Lotte dan….jammer. Wederom een uitbraak, maar wederom is daar Tessa. Lotte weet er een corner uit te slepen en Milan gaat er goed voor staan en legt de bal klaar, maar deze waait weg. Nog een keer dan en hij komt mooi voor het doel. Nog een corner dan. Ook niet! Nog maar een keer dan, driemaal scheepsrecht??… nee het lukt niet. Caelen ziet nog een beetje witjes van de griep, maar werkt voor wat hij waard is en geeft hem geweldig voor op Jasper. Pauze…

Helaas het lukt het allemaal niet meer en het wordt een beetje een “gefrot”, kansen worden niet benut. Milan knalt hem na een cornervoorzet van Lotte keihard op de lat. Mooi, maar dit telt helaas niet. Dan weer een uitbraak. En ja hoor dan valt hij wel 1-1. Wat we ook doen het lukt maar niet. De wind is op zich nog in ons voordeel, maar de keeper van Heusden doet ook erg zijn best. Ayman langs de zijlijn, ziet er op zich voorspoedig uit en hij legt hem in de voeten van Milan. Wederom een knal en hoe is het mogelijk, wederom de lat. Noud dan, hoog over. Jasper nog maar eens een keer…. De moed zakt een beetje weg. Rust….

Speculaasje erin, ja mensen we houden vast aan onze traditie, je weet immers maar nooit….. en met de bemoedigende woorden van de coach: “Kom op jongens we gaan scoren, geloof me nou maar, we gaan echt scoren 100%.” Gaan we er weer vol voor. Wow, Kjell moet even flink aan de bak en de wind is nu niet meer ons voordeel. We hebben hem nu vol op de kop. (Zo ook de zijlijn lieve lezers….). Caelen wordt van achter flink aangepakt en dus een vrije trap die wordt genomen door Milan, hoog over. Wederom een super redding van Kjell… en dan is daar ineens Jasper, boem…..1-2. Blijdschap alom. De coach krijgt gelijk en dat geeft goede moed. Valt niet mee met die wind, maar dan ineens wordt er geweldig overgespeeld, Noud op Jasper op Lotte op Niels terug naar Jasper en jaaaaaaa daar is de tweede van Jasper 1-3. Mooie redding van Tessa, wat werkt ze weer eens hard en door een fantastische voorzet is daar Caelen die de eindstand zet op 1-4. Wat een wedstrijd. Lekker begin van de 2e helft van het seizoen: op naar volgende week thuis tegen FC Tilburg J011-2 om 08.30 uur. Komt u ons aanmoedigen?

Eindstand 1-2

{*