Winterjas met dubbele voering

Mari, 10-10-2017

ODC – Taxandria (uitslag: 0-11)

 

Winterjas met dubbele voering.

 

Het was afgelopen zaterdagmiddag guur weer. Behoorlijke wind in combinatie met miezerende regen had mij doen besluiten om die middag eerst een nieuwe winterjas aan te schaffen. Echt waar. Ongeveer 2 uur later droeg elke veteraan ook een hele dikke winterjas, figuurlijk gesproken. We zitten er dus  als veteranen allemaal warmpjes bij deze winter. Regeren is vooruitzien.

 

Gelukkig was er weinig publiek aanwezig tijdens de wedstrijd ODC tegen Taxandria.

Eigenlijk maar vier man om precies te zijn, waaronder ik. Maar die vier zagen dan wel een historische wedstrijd. En veel goals, sommige heel mooi. Maar de meeste goals vielen vanwege zwak verdedigen. Verdedigen begint in de voorhoede, heb ik al eens geschreven.

Onze 2-mans voorhoede had dit goed begrepen en slaagde erin om nul komma nul aanval op te zetten voor de rust. Het middenveld kwam niet uit de verf en de achterhoede had een collectieve snipperdag opgenomen. Bruce dan? Niks mis mee, maar een roepende in een koude, natte woestijn. Hij baalde behoorlijk, maar uiteraard trof Bruce weer geen enkele blaam! Zonder Bruce was het nog veel en veel erger geweest, hetgeen nauwelijks voorstelbaar is gezien de uiteindelijke eindstand.

De bal was veelvuldig in het bezit van ODC, maar ging dan uiterst traag van links naar rechts en weer terug. De enige die voor rust een keer diep ging was BJB zelf, maar hij kreeg slechts een vrije trap op zo'n 20 meter van het Taxandria-doel. BJB schoot deze strak en hard in, maar had pech dat een lookalike van Jan van Beveren zijn schot redelijk eenvoudig pareerde.

Echt belangrijk was het uiteraard niet, want toen het rustsignaal klonk stond er 0-7 op het scorebord. Voor wie dit niet gelooft; gelukkig heb ik nog de foto!

Hoe had dit kunnen gebeuren? Geen idee! Ik zag wel dat Taxandria regelmatig de bal wel diep speelde. Misschien een hint!?

Tijdens de rust werd er gewisseld, maar uit misplaatste piëteit noem ik geen namen. Want ook na rust veranderde er weinig tot niks, behalve dan de stand op het scorebord. Voor ons “supporters” was er maar een vraag die ons deed besluiten de rit uit te zitten.

En die vraag luidde: zou het scorebord de dubbele cijfers kunnen verwerken? Indien nee, hoe lost de dienstdoende scorebordbediende dit dan op? Nou van 0-9 sprong het bord plots om naar 0-1. Ook hiervan is een foto beschikbaar. Deze 0-1 stand zou een zegen zijn geweest, die overigens geen recht gedaan zou hebben aan het beeld van de wedstrijd.

In werkelijkheid was het dus toen 0-10, maar omdat er nog zo'n 15 minuten te spelen was, was het wel duidelijk dat dit niet de eindstand kon gaan worden. Maar bij 0-11 vond ook Taxandria het wel welletjes en werd hun scoringsmachine tot stilstand gebracht. Het scorebord vermeldde op dat moment 0-2, maar dat was te mooi om waar te zijn. En het regende en waaide nog steeds. Op de fiets ritste ik mijn nieuwe winterjas nog maar eens dicht.

{*