3J's op dreef!

De cultuursector ligt nagenoeg stil, artiesten mogen niet meer optreden, na 17.00 uur welteverstaan. Gelukkig speelde ODC JO13-1 haar wedstrijd in de ochtend, waardoor de 3J's een doelpunt scoorden en mede verantwoordelijk waren voor de soevereine 3-1 winst op RKDVC JO13-2. ODC handhaaft daarmee de gedeelde tweede plaats in de Eerste Klasse.
Een zeer fris Sportpark Wagenaars was het decor van de wedstrijd tussen ODC en RKDVC. Aan ODC de opdracht om de winst te pakken en zo in het spoor te blijven van koploper Wilhelmina. De Tricolores starten prima aan de wedstrijd en dicteren vanaf de eerste minuut. Na enkele speldenprikjes duurt het tot de 22e minuut alvorens ODC op een terechte voorsprong komt. Jelt stuurt met een prachtige splijtende pass Siem weg die de bal voorzet op Jarige Jip. Jip rondt koelbloedig af en tekent de 1-0 aan. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht maar toch gaan beide teams rusten met een 1-1 stand als RKDVC door een dekkingsfout een kans in de schoot geworpen krijgt en ook benut.
Na rust eenzelfde spelbeeld: ODC deelt de lakens uit en RKDVC kan daar bar weinig tegenover zetten, buiten enkele forse overtredingen op o.a. keeper Stein. Als dan ook nog Jelt wordt neergelegd in de zestien fluit de scheidsrechter voor een terechte penalty. Jelt gaat zelf achter de bal staan en schiet binnen. Daarmee neemt ODC in de 8e minuut na rust weer de leiding. Het toetje komt deze ochtend van spits Jurgen. Hij betaalt het vertrouwen wat de trainers hebben in de voor hem nieuwe positie terug door de bal 10 minuten voor tijd prachtig in de rechterbovenhoek te krullen, 3-1! Dit blijkt ook de eindstand te zijn. Een ware teamprestatie waarin iedere speler zijn mannetje stond en er goed voetbal op de mat werd gelegd.
Volgende week de topper, uit naar BLC, dat met ODC de tweede plaats deelt. Aftrap op Sportpark De Meerendonk om 09.45.

Auteur: Arien Egge