Aan elkaar gewaagd nu..

Met het voltallige team was ODC jo010-2 gedreven om ook van deze 2e wedstrijd veel doelpunten te knallen. Jong Brabant had dezelfde gedrevenheid, ook al wisten we vooraf van de coach dat het team enkele nieuwe voetballers bij zich had. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Hoe zou het zijn geweest als ODC continu met de gedrevenheid speelde die ze nu wisselend lieten zien?

Direct in de eerste minuut wist ODC met Ruben, Tije, Tijs en Job voorin de druk zo op te voeren dat Tije van afstand de 1-0 kon scoren. Redelijk snel daarna weet de tegenpartij de uitbal goed te benutten. De voorzet komt via verdediger Ruben, door de benen van Ryan gestuiterd en 1-1 is de stand. Het komt allemaal even rommelig over, of misschien is slordig een beter woord. Odc lijkt uit te stralen dat het wel even kan winnen, maar heeft de drive van de tegenpartij onderschat. Zij blijven druk zetten en met een stuiterende bal in de lange hoek maken zij al snel 1-2. Pleun en Fender staan diverse ballen prachtig op te vangen en weg te werken. Van achter ontstaan mooie kansen als de bal over de grond naar voren wordt doorgespeeld. Fender weet zo Job te bereiken, die door een prachtige loopbeweging van Tije een open veld krijgt. Job weet de bal in het net te halen 2-2.

Helaas is ODC zo gedreven dat het spel vooral voorin gespeeld wordt. Bij de snelle aanval vanuit Jong Brabant wordt het overtal wat zij creëren goed benut. Ondanks de prachtige reddingen die we al gezien hadden van Ryan, was deze aanval niet te stoppen. 2-3. Ook de 2-4 viel snel hierna vanuit een overtal voor Jong Brabant, welke met allemaal druk zetten en verdedigen.
Diverse pogingen worden gedaan om naar voren te gaan. Het blijkt wat moeilijker de bal in de voeten van ons team te spelen. Komt het door de druk van meerdere tegenstanders als wij de bal hebben? Of laten we het teveel gaan als de bal toch aan ons voorbij is? Wat het ook is..
Met een prachtig afstandsschot weet Job 3-4 te maken. Finn en Job blijven samen voorin druk zetten, met in aanval ook hulp van Ruben en Tije. Diverse pogingen worden gedaan. Uiteindelijk is het Finn die een prachtige bal in het doel krijgt na een mooie snelle pass vanuit middenveld, en daarmee de spanning weer terug in de wedstrijd brengt. 4-4

2e helft wisselen de posities. Tijs start sterk en passeert behendig Jong Brabant om de bal vervolgens door te spelen. Pleun laat zien dat zij zeker ook in de aanval gevaarlijk is. Het publiek, in grote aantallen aanwezig, ziet diverse pogingen het doel net missen. Ook Fender, die beheerst de ballen door gaf deze wedstrijd, weet nu met een prachtig schot de lat te raken. Keeper Ryan laat zien dat hij snel groeit in het keeperswerk. Steeds meer duidelijke instructies zijn hoorbaar en prachtige reddingen. Zo gaan diverse ballen via zijn handen tegen lat, naast of over. Het spel wisselt steeds snel van kant. Een uitbal, rustig ingedribbeld, wordt door Fender zuiver in de lange hoek gescoord. 5-4

Tegenpartij blijft de druk opvoeren. De gedrevenheid is groot. Het publiek ziet dat het spannend is. ODC speelt wat meer met zijn allen op de bal dan voorheen. Het zorgt in ieder geval voor verwarring, maar daar heeft de tegenpartij niet veel last van. 5-5 in de lange hoek is niet te stoppen.

Pleun en Tije voeren samen de druk op door goed overspel via de zijlijn. Tije weet de goal mooi te maken 5-6. In de slotfase van het spel ziet Job zijn moment nog een keer. Vanuit zijn verdedigende positie speelt hij de tegenspelers uit, tot hij ook de keeper op de lijn net kan passeren. 7-5

Tijs was overtuigd wie de speler van de week zou zijn. Diverse teamleden waren het met hem eens. “Gewoon omdat hij steeds beter is gaan keepen”.. Ryan mocht met trots de beker mee naar huis.



20220917 085128

Auteur: Bernadette