Afdeling G-Voetbal viert seizoensafsluiting met heel veel prijzen

Het is een jaarlijks terugkerende traditie binnen de afdeling G-voetbal: het verdelen van de prijzen. Als een ware Henri van Esch houden de begeleiders alle statistieken bij: beste voetballer, topscorer en mooiste doelpunt. Maar ook de schwalbekoning en het trainingsbeest worden getrakteerd op een prijs. Dit jaar werd de ‘Frans van de Wiel Talenten Cup’ in het leven geroepen. Dit ter ere van deze in januari 2021 overleden begeleider van het g-voetbal. <3

Aan het einde van het seizoen zijn de kaarten geschud en worden de prijzen uitgereikt. De award voor beste speler was dit jaar voor Jan van der Pas. Hij was blij met de prijs. ,,Ik heb een plank boven mijn tv waar ik hem neer ga zetten. Daar staan er nog meer, maar ik heb nog wel een plekje vrij hoor”, vertelt hij trots.

Trots is ook Lars van de Brand. Hij weet met dertien doelpunten de prijs voor topscorer in de wacht te slepen. De beker voor mooiste goal is voor Levi van den Heuvel. Hij gaat er als 14-jarig talent ook vandoor met de eerste ‘Frans van de Wiel Talenten Cup’.

GROOTSTE ERPEL

De prijs voor ‘Grootste Erpel’ – met aardappel in de cup – is voor Jahairo. ,,Ik noem iedereen altijd erpel. Ik denk dat ik daarom deze prijs gekregen heb”, vertelt hij schaterlachend. Gilles wordt benoemd tot trainingsbeest. Hij is met 30 trainingen het meest aanwezig geweest van alle voetballers én begeleiders. Trots toont hij zijn enorme bokaal. ,,Ik denk dat deze beker even groot is als de FA-Cup”, zegt hij.

Omdat in elk team een talentvolle schwalbekoning zit, wordt ook deze prijs uitgereikt. De twijfelachtige eer is voor Mike Hoenselaars. Hij kan er wel om lachen. ,,Ik heb al twee keer de prijs voor beste voetballer gewonnen, maar deze is wel heel bijzonder. Die krijgt een ereplaats in mijn huis.”

KAAS EN WORST BOKAAL

Gekroond tot meest multifunctionele trainer wordt Hans van Oirschot. Begeleider Kim Vervoort, die samen met assistent Pedro Eijkemans de prijzen uitdeelt: ,,Hij geeft trainingen, fluit wedstrijden en speelt soms een potje mee. Wij snappen het zelf ook niet altijd. Maar het verdient een prijs.”

De ‘Kaas en Worst Bokaal’ gaat naar Pedro. De reden? ,,Ik eet de meeste kaas en wordt na de trainingen op dinsdag.” Tot slot wordt de dubbelzinnige prijs voor slechtste chauffeur/beste coureur uitgereikt aan Wil Rutten. De informatie betreffende deze award is volgens Kim gebaseerd op televisiebeelden…20220621 211602

Auteur: