Als ik heel eerlijk ben …

Op een zonnige, maar frisse zaterdagochtend mocht Jo11-2JM thuis aftrappen tegen OJC Rosmalen. De 2e wedstrijd in de 3e klasse waarbij het team Ryan helaas door een blessure moest missen in het veld. Zijn support aan de zijlijn werd gewaardeerd!

Door scheidsrechter Stein de Groot werden ze begeleid. Dit toppertje kun je ook nomineren voor scheidsrechter van het jaar. Hij staat nu in onze provincie op de 12e plaats van de 39 genomineerden. Dus kan ieders hulp gebruiken (www.scheidsrechtervanhetjaar.nl Stein de Groot, ongediplomeerd en vergeet het niet in de mail te bevestigen😉) Want als ik heel eerlijk ben hoorde hij ook vandaag vanuit ODC bij de genomineerden voor Man of the Match.

Terug naar de wedstrijd. Het spel in deze wedstrijd werd vooral op de helft van ODC gespeeld. OJC liet op vele posities zien dat zij goed technisch en fysiek voetbal speelden. Er waren mooie onderscheppingen van Roel of Kas, en ook Mels wist het spel van OJC regelmatig te onderbreken. Het lukte ODC alleen niet om dan zelf hun spel op te pakken. Vaak was duidelijk dat ze elkaar zagen, maar kwam de bal net zo dat Fender of Finn er voorin direct wat mee konden. Huub stond scherp zijn doel te verdedigen en wist de bal regelmatig ver te schieten voor spelhervatting, of misschien beter gezegd voorzet voor Tije, Bing of Fender.

Als ik heel eerlijk ben, leek het een wedstrijd waarin heel veel net niet lukte. De normaal super snelle acties van Bing waren voor OJC te onderscheppen. Tije speelde regelmatig mooi over, maar ook daar wist OJC dan snel bij te zijn. En ook de mooie loopacties en fysieke duels van Pleun eindigden vaak weer bij de sterk spelende OJC. Ook de krachtige onderscheppingen van Roel wist OJC snel weer terug te veroveren.

Het 2e en 3e kwart van de wedstrijd liet ODC duidelijk meer weerstand en scherper spel zien dan in het begin. Met een afstandsschot van Fender stuiterde de bal in de lange hoek in het doel van OJC. 1-0

Het overspelen leek meer te lukken en de ODC wist samen mooi op te bouwen. De bal kwam bij Pleun die haar rust nam en de bal hoog voorbij de keeper wist te plaatsen. 2-0

Als we aan de zijlijn heel eerlijk waren (ook al was het ook gewoon gezellig samen met al het aanwezige publiek 😉), kon iedereen eigenlijk zien dat OJC echt hun doelpunt wel verdienden. De keepersacties van Huub maakten het ze moeilijk en gelukkig hielp de lat en de paal ook mee. Uiteindelijk lukte het ze in de laatste minuten om de 2-1 te scoren. Er was enige herkenning qua spanning met de kampioenswedstrijd in Moergestel eerder toen er nog diverse corners voor OJC volgden. Gelukkig voor de thuisclub liet onze top scheids het eindsignaal horen. (zeer correcte, sterke scheids.. dus echt stemmen 😉)

Ook Pleun deelde na afloop. “Als ik heel eerlijk ben, klopt deze winst eigenlijk niet.”
Maar we hebben wel gewonnen, dus dat vieren we ook!

De voetbalochtend sloot het team samen af met een verrassend samenkomen bij Rijan. En dan zie je weer hoe fijn zij het samen hebben en boffen met Martijn en Dirk aan hun zijde. Het thuisbezoekende publiek kan 18 nov weer genieten van deze toppers om 10 uur. Volgende week spelen ze uit in Den Bosch.